• PRO TV
  • Certificatul de deces al Reginei, făcut public. Care este cauza morții și cine NU s-a aflat alături de ea în ultimele clipe

Certificatul de deces al Reginei, făcut public. Care este cauza morții și cine NU s-a aflat alături de ea în ultimele clipe

Certificatul de deces al Reginei, făcut public. Care este cauza morții și cine NU s-a aflat alături de ea în ultimele clipe

A trecut exact un an de când Regina a murit în pace, la vârsta de 96 de ani, la castelul Balmoral - motiv de doliu pentru Marea Britanie, dar și pentru restul lumii. 

Moartea ei a venit la două zile după ce Regina se ocupase de ultima ei îndatorire, când și-a luat rămas bun de la Boris Johnson și a numit-o pe Liz Tuss noul premier al Marii Britanii, într-o ceremonie așa-numită ”sărutul mâinilor”.

După o perioadă de la decesul Reginei, certificatul ei de naștere a fost făcut public de  National Records of Scotland. Aici, s-a stipulat clar că singura cauza morții a fost vârsta înaintată, fără alți factori care să contribuie. 

Documentul, semnat de fiica ei, Prințesa Anne, dezvăluie numele întreg al reginei, Elizabeth Alexandra Mary, și specifică și ocupația acesteia: ”Maiestatea sa, Regina”. Tot aici, s-a notat ora la care aceasta și-a dat duhul la Castelul Balmoral din Scoția, 3.10 pm.

Confirmarea orei arată că unii membri ai Familiei Regale nu ajunseseră la castel la timp pentru a-și lua rămas bun de la mama și bunica lor. La acea oră, acum un an, Anne era alături de mama ei, cu Charles și soția acestuia, Camilla. Aceșta au ajuns în jur de 10.30 dimineața. 

La 12.30, Palatul Buckingham a dat o declarație în care preciza că medicii sunt îngrijorați pentru starea de sănătate a reginei. Alți membri ai Familiei Regale, Prințul William, Prințul Andrea, Edward și Sophie au pornit spre Scoția și au aterizat pe aeroportul din Aberdeen la 3.50 pm. Asta înseamnă că au ajuns prea târziu pentru a o mai prinde în viață pe Regină. 

De asemenea, prințul Harry a venit dinspre Statele Unite și a ajuns și el târziu, la 6.46 pm. 

Moartea Reginei a fost anunțată oficială la 6.30 pm, Palatul Buckingham dezvăluind într-un comunicat: ”Regina a murit în pace la Balmoral, în această după-amiază”.

Dacă Regina ar fi murit în Anglia, nu ar fi fost nevoie de dezvăluirea oficială a cauzei morții pentru că legea care stipulează acest lucru nu se aplică monarhilor. 

Foto: Getty, Profimedia

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni