• PRO TV
  • Klaus Iohannis, explicații despre fragmentele de dronă găsite pe teritoriul României

Klaus Iohannis, explicații despre fragmentele de dronă găsite pe teritoriul României

Klaus Iohannis, explicații despre fragmentele de dronă găsite pe teritoriul României

Klaus Iohannis a ieșit public și a vorbit despre situația prezentă din România, în contextul fragmentelor de dronă găsite pe teritoriul țării noastre. Deși inițial autoritățile au negat existența acesteia, acum președintele a clarificat cazul care i-a speriat pe români. 

Klaus Iohannis și-a început discursul prin a vorbi despre motivul pentru care oficialii au negat existența dronelor rusești pe teritoriul României. Astfel, el a subliniat faptul că, într-o astfel de situație în care războiul continuă la granița țării noastre, trebuie ca oamenii să realizeze posibilele schimbări, în funcție de dovezile existente:

„În situația în care ne aflăm, în situația de război la granița noastră, trebuie să înțelegem că avem o situație fluidă, cum spun experții. Deci astăzi, avem altă situație decât ieri, asta este. Toată comunicarea noastră a fost făcută cu bună credință și în baza dovezilor de care am dispus noi. Nu putem să facem afirmații care angajează statul român în baza unor supoziții. Trebuie să avem dovezi

Ministerul Apărării m-a informat - și sunt convins că de bună credință - că nu există astfel de piese și asta a fost comunicarea făcută public. Între timp, situația s-a schimbat, au apărut astfel de piese, am dispus verificări rapide, profesioniste, după care vom face următorii pași”, a spus președintele.

Mai mult decât atât, Klaus Iohannis a punctat faptul că aliații NATO au la cunoștință situația din România:

„Între timp am informat aliații NATO. Ambasadorul nostru de la NATO a fost însărcinat să-l informeze pe secretarul general și să informeze aliații, lucru care s-a întâmplat chiar în această dimineață, când amabasadorul nostru, în cadrul Consiliului Nord-Atlantic a informat oficial pe toți aliații de posibilul incident și de faptul că au fost găsite rămășițe care foarte probabil sunt de dronă. Aici ne găsim în momentul de față și în măsura în care cercetările aduc noi dovezi, putem să facem următorii pași și să comunicăm tot ceea ce se găsește”, a explicat Iohannis.

Sursă foto: Klaus Iohannis/Facebook

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni