• PRO TV
  • VIDEO Atac cu drone kamikaze, filmat de români în portul Ismail. Imagini cutremurătoare

VIDEO Atac cu drone kamikaze, filmat de români în portul Ismail. Imagini cutremurătoare

VIDEO Atac cu drone kamikaze, filmat de români în portul Ismail. Imagini cutremurătoare

Un nou atac al rușilor, cu drone kamikaze, a distrus infrastructura portuară în Ismail, orașul de pe Dunăre aflat la câteva sute de metri de România. Imaginile surprinse de câțiva români, în noaptea de miercuri spre joi, au fost distribuite pe rețelele sociale.

Câțiva români au surprins momentul în care trei drone kamikaze au căzut în portul ucrainean Ismail, distrugând un siloz și mai multe clădiri administrative.

Autorii filmării au surprins zgomotul inconfundabil al aparatelor de zbor, aflate în căutarea țintelor, dar și încercările disperate ale sistemului de apărate antiaeriană din Ucraina de a le doborî.

Dronele și-au atins țintele și, pe măsură ce atacul se intensifica, ele se apropiau tot mai mult se grupul de români care filma.

Gata, cade! Asta cade undeva aici”, spune un bărbat cu două secunde înainte ca drona să explodeze. 

Apoi, cei care filmau au început să intre în panică: „Mai vine una! Dă-te în spate! Dă-te în spate acolo, Iuli! Asta-i mai aproape”, a apucat bărbatul să spună, în timp ce antiaeriana, aflată pe același mal, trăgea necontenit. 

În zadar. Drona și-a atins ținta. Vezi VIDEO mai jos!


8 drone au lovit portul Ismail

Autoritățile ucrainene au confirmat că au doborât 25 din cele 33 de drone kamikaze de tip Shahed-136/131 lansate spre infrastructura portuară din Ismail, din sudul regiunii Odesa.

În noaptea de 7 septembrie, ocupanții ruși au atacat regiunea Sumi și regiunea Odesa cu mai multe grupuri de UAV-uri de atac de tip „Shahed-136/131” din direcțiile nord, sud-est și sud (Kursk, Primorsko-Akhtarsk – Federația Rusă, Capul Chauda – TOT, Crimeea)”, au scris Forțele Aeriene Ucrainene pe Telegram.

O persoană a fost rănită în urma atacului, însă pagubele materiale sunt mari. Resturi ale unei drone rusești au fost descoperite în județul Tulcea, iar președintele Klaus Iohannis a oferit o reacție oficială în acest caz.

Fotografii: Costel Chirila Facebook

Vezi și VIDEO:  

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni