• PRO TV
  • Cine sunt cei doi tineri cu care Vlad Pascu se filma în dimineața tragediei de la 2 Mai

Cine sunt cei doi tineri cu care Vlad Pascu se filma în dimineața tragediei de la 2 Mai

Cine sunt cei doi tineri cu care Vlad Pascu se filma în dimineața tragediei de la 2 Mai

Vlad Pascu este tânărul de 19 ani care a ucis două persoane în accidentul de la 2 Mai, după ce s-a urcat drogat la volan. Acesta consumase, în dimineața tragediei, 6 tipuri diferite de substanțe diferite, care i-au afectat capacitatea de a conduce.

Tragedia de la 2 Mai a șocat o țară întreagă! Șoferul drogat în vârstă de 19 ani a atras imediat atenția publicului larg, nefiind prima oară când este pus față în față cu oamenii legii, din cauza consumului de droguri. Acesta are un trecut tumultos cu astfel de substanțe: în 2017, când avea doar 13 ani, acesta a fost prins cu 0,39 grame de cannabis la el, urmând ca în luna februarie a anului trecut incidentul să se repete, dar de această dată Vlad avea în posesie 0,68 grame din aceeași substanță interzisă. Cu toate acestea, ambele dosare au fost clasate de DIICOT deoarece cantitățile erau „mult prea mici”. 

Vlad Pascu nu ascundea, oricum, faptul că se droghează. Pe rețelele de socializare, tânărul s-a filmat de mai multe ori în timp ce consuma substanțe interzise, ba chiar și mesajele de pe tricourile sale indicau că „drogurile sunt viața lui”. (VEZI ÎN GALERIA FOTO)

În dimineața zilei de 19 august 2023, atunci când Roberta și Sebi și-au pierdut viața, Vlad Pascu a fost în atenția polițiștilor. Oamenii legii au primit un apel în care un bărbat reclama că în stațiunea Vama Veche este foarte multă gălăgie provocată de o mașină cu motorul turat la maximum. La fața locului a fost trimis un echipaj de poliție. Polițiștii i-au văzut mașina tânărului, l-au tras pe dreapta, l-au testat cu alcooltestul, iar rezultatul a fost negativ. În acel moment, în autoturism se mai aflau alți doi tineri. 

De-a lungul anchetei, care se află în continuare în desfășurare, mai multe persoane, inclusiv tatăl Robertei, s-au întrebat cine sunt cei doi tineri alături de care Vlad Pascu își petrecea timpul în dimineața tragediei:

”Sunt curios cine au fost ceilalți tineri care au fost în mașină? Cred eu că de acolo pleacă protecția. Sper ca în România noastră să nu se mai întâmple așa ceva”, a spus tatăl Robertei.

Potrivit presei din Constanța cei doi pasageri sunt Ene Mario Dorel și Damian Claudia Teodora, ambii în vârstă de 20 de ani. 


Vlad Pascu nu va scăpa de închisoare! Tânărul va fi judecat după legea Anastasia

Inițial, Vlad Pascu fusese acuzat de omor din culpă, vătămare corporală din culpă și fugă de la locul accidentului. Pe măsură ce ancheta s-a desfășurat, acuzațiile i-au fost extinse și includeau conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Drept urmare, el nu va mai putea scăpa de pedeapsa cu închisoare deoarece va fi supus prevederilor Legii Anastasia, care stipulează că indivizii care conduc sub influența alcoolului sau drogurilor și cauzează accidente soldate cu decese vor fi închiși.

Legea Anastasia, promulgată pe 7 iulie de președintele Klaus Iohannis, stipulează că șoferii care conduc sub influența alcoolului, drogurilor sau fără permis de conducere și provoacă accidente mortale vor fi direct închiși. Această lege a fost propusă inițial de senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției.

Sursă foto: Știrile PRO TV 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni