• PRO TV
  • Fostul diplomat SUA, Bill Richardson, a murit la 75 de ani

Fostul diplomat SUA, Bill Richardson, a murit la 75 de ani

Fostul diplomat SUA, Bill Richardson, a murit la 75 de ani

Bill Richardson, fost diplomat american specializat în eliberarea deţinuţilor şi fost ambasador la ONU, a murit sâmbătă seară, la vârsta de 75 de ani, potrivit  vicepreşedintelui fundaţiei sale, Mickey Bergman.  

Bill Richardson, unul dintre cele mai importante nume ale Statelor Unite ale Americii, s-a stins din viață sâmbătă, 2 septembrie 2023, în timpul somnului. Acesta a ocupat funcția de diplomat specializat în eliberarea deținuților, ambasador ONU, guvernator al statului New Mexico și secretar al energiei în timpul președinției lui Bill Clinton. 

Vestea morții a fost făcută publică de Mickey Bergman, care și-a exprimat durerea printr-un mesaj citat de presa din SUA:

"Lumea a pierdut un campion al celor reţinuţi pe nedrept în străinătate, iar eu am pierdut un mentor şi un prieten drag", a declarat Bergman.

Fiu al unei mame mexicane şi al unui tată american, Richardson a servit între 1982 şi 1996 ca membru democrat al Camerei Reprezentanţilor a SUA, apoi ca ambasador al SUA la Naţiunile Unite şi secretar pentru energie, ambele în timpul preşedintelui Bill Clinton. Richardson a fost ales guvernator al statului New Mexico, ocupând funcţia de guvernator din 2003 până în 2011.

Sursă foto: Getty

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni