• PRO TV
  • Fumio Kishida, premierul Japoniei, a mâncat pește din apele contaminate în 2011 de explozia de la Fukushima

Fumio Kishida, premierul Japoniei, a mâncat pește din apele contaminate în 2011 de explozia de la Fukushima

Fumio Kishida, premierul Japoniei, a mâncat pește din apele contaminate în 2011 de explozia de la Fukushima

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida vrea să promoveze cu orice preț produsele marine din zona centralei de la Fukushima-Daiichi, parțial distrusă de cutremurul din 11 martie 2011. Oficialul nipon a mâncat pește și alte produse din zona contaminată, pentru a demonstra populației că sunt sigure pentru sănătate.

Într-o filmare făcută publică de Guvernul japonez, premierul Fumio Kishida și trei dintre miniștrii săi stau la masă și măncâncă preparate marine din zona contaminată de la Fukushima.

Trebuie mestecat bine, însă asta îl face diferit. E delicios”, a exclamat demnitarul după ce încercat sashimi (pește crud cu sos de soia) și i-a îndemnat pe japonezi să aibă încredere în preparatele locale, provenite din apele teritoriale. Vezi VIDEO mai jos!

Săptămâna trecută, autoritățile japoneze au început să deverseze în Oceanul Pacific apa folosită la răcirea reactoarelor nuclerare avariate în urma exploziei din 15 martie 2011. Decizia a stârnit panică în mai multe țări din zonă, inclusiv în Japonia, din cauza unei posibile contaminări a apelor din apropierea coastei. 

Gestul premierului face parte dintr-o amplă campanie guvernamentală de restabilire a încrederii japonezilor și partenerilor externi în produsele marine pescuite din zona Fukushima. 


 

Săptămâna trecută, China a suspendat importurile de pește, fructe de mare și alte produse provenite din nord-estul Japoniei, ca urmare a deversărilor controlate de ape reziduale de la centrala nucleară.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni