• PRO TV
  • Șeful Poliției Române reacționează după 10 zile de la tragedia din 2 Mai: „Accidentul putea fi evitat”

Șeful Poliției Române reacționează după 10 zile de la tragedia din 2 Mai: „Accidentul putea fi evitat”

Șeful Poliției Române reacționează după 10 zile de la tragedia din 2 Mai: „Accidentul putea fi evitat”

Benone Matei, șeful Poliției Române, a făcut primele declarații despre accidentul tragic de la 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața după ce au fost loviţi cu maşina de un şofer drogat.

Au trecut 10 zile de când Vlad Pascu, un băiat în vârstă de 19 ani, s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri, iar șeful Poliției Române abia acum reacționează. 

Benone Matei a declarat marți, la Constanța, că accidentul în care doi studenți și-au pierdut viața ar fi putut fi evitat, fiind de părere că au fost făcute mai multe „erori impardonabile”.

„100% accidentul putea fi evitat (...). Vă rog să-mi permiteţi că această cercetare prealabilă să se facă cu maxim echilibru şi cu celeritate. Este evident că au fost o serie de sincope aici. Din nefericire, a fost o serie de erori impardonabile. 

Asta încercăm noi să facem în acest proiect, să eliminăm cu orice preţ eroarea umană, prin automatizarea fluxului de informaţii, prin multe alte sisteme care să ne permită să reacţionăm integrat şi să evităm ca un singur agent sau un singur lucrător să ia decizii capitale pe situaţii complicate”, au fost primele declarații publice făcute de Benone Matei.

Reamintim că pe data de 19 august Vlad Pascu s-a urcat la volan drogat și a intrat cu viteză într-un grup de 8 persoane. Doi tineri au murit pe loc, iar alte șase persoane au fost rănite.

Șoferul a fost oprit în trafic de polițiști, înainte de tragedie, de două ori, iar în mașină polițiștii i-au găsit droguri - un joint și 4 pastile de bromazepan. Chiar și așa, acesta a fost lăsat să plece. 

Foto: Agerpres, stirileprotv.ro

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni