• PRO TV
  • Cristian Popescu Piedone a desființat stația GPL de lângă Primăria Sectorului 5

Cristian Popescu Piedone a desființat stația GPL de lângă Primăria Sectorului 5

Cristian Popescu Piedone a desființat stația GPL de lângă Primăria Sectorului 5

Dezastrul de la Crevedia a atras imediat atenția autorităților, care au început deja să facă verificări în stațiile GPL din țară. Cristian Popescu Piedone se numără printre cei care conștientizează riscul de pericol al acestor unități de gaz petrolier și cere desființarea acestora, chiar de dinainte de tragedia din județul Dâmbovița. 

În anul 2021, Cristian Popescu Piedone a tras un semnal de alarmă către instituțiile statului, cu privire la existența unei stații de GPL din zona Primăriei Sectorului 5, care funcționa ilegal. Acesta spunea, la acea vreme, că reprezintă un risc pentru locuitori, însă necesita foarte multe aprobări din partea autorităților, pentru a o putea desființa. 

Acum, după dezastrul de la Crevedia, unde mai mulți pompieri și locuitori au ajuns în stare gravă la spital, iar două persoane și-au pierdut viața, primarul Sectorului 5 s-a asigurat că va dispărea orice pericol. Primul pas făcut în acest sens a fost să demonteze stația de GPL de lângă primărie. În acest sens, edilul a transmis și un mesaj în care a punctat mai multe aspecte legislative referitoare la genul acesta de amplasamente:

”În 2021 am atras atenţia asupra pericolului pe care-l reprezintă staţiile GPL neautorizate! De atunci, încercăm să le scoatem din Sectorul 5! Conform legii este însă... foarte, foarte dificil! Noi, primăria, le putem desfiinţa doar dacă avem decizii judecătoreşti definitive în acest sens, pentru fiecare staţie în parte! Sau... dacă primim acceptul administratorilor/proprietarilor pentru desfinţarea acestor staţii!

Astăzi, de exemplu, am beneficiat de înţelegere, iar staţia GPL amplasată fără autorizaţie de construire fix lângă Primăria Sectorului 5 şi autogara Filaret a fost demontată. Administratorul a înţeles mesajul meu de ieri! Şi-a luat rezervorul, restul aparaturii şi... a plecat”, a scris Cristian Popescu Piedone, pe Facebook.

Mai mult decât atât, conform informațiilor apărute în spațiul public, din 22 de stații GPL din Sectorul 5, doar 4 sunt autorizate.

Sursă foto: Cristian Popescu Piedone/Facebook

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni