• PRO TV
  • Ce pedeapsă au primit doi șoferi din Alba, care s-au urcat băuți la volan și au făcut accident

Ce pedeapsă au primit doi șoferi din Alba, care s-au urcat băuți la volan și au făcut accident

Ce pedeapsă au primit doi șoferi din Alba, care s-au urcat băuți la volan și au făcut accident

Magistrații Judecătoriei Alba Iulia au dat o primă sentință, după trei ani de la producerea unui accident rutier, pe o stradă din Oarda de Jos, în care ambii șoferi se aflau sub influența alcoolului. Unul dintre ei a fost rănit grav și a stat în spital peste două luni de zile. 

Unul dintre cei doi șoferi a virat la stânga, fără a se asigura corespunzător, iar în același timp inculpatul, aflat la volanul celui de al doilea autoturism, s-a angajat în depășire și a intrat în coliziune cu acesta. 

În urma impactului „a rezultat rănirea unuia dintre cei doi, căruia i-au fost cauzate leziuni traumatice ce au necesitat 60-70 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, precum și pagube materiale”, se arată în motivarea instanței, potrivit alba24.ro
Unul dintre cei doi șoferi a avut a avut, la momentul producerii accidentului rutier, o alcoolemie de 1,18 g/l alcool pur în sânge. Iar cel de al doilea o valoare apropiată de 3,20 g/l alcool pur în sânge. Mai mult de atât, acesta avea și permisul suspendat tot pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Ce pedepese au primit 

Ambele pedepse date de magistrații Judecătoriei Alba Iulia au fost cu suspendare. Unul dintre șoferi a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, cu suspendare.

Cel de al doilea care avea și carnetul suspendat a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 7 luni închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere dar și pentru conducerea sub influența alcoolului. 

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

În prima jumătate a anului 2023, poliţiştii au găsit în trafic peste 8.000 de şoferi care s-au urcat la volan după ce au băut și aproape 2.000 care conduceau sub influența stupefinatelor, potrivit stiri.tvr.ro/

 
Sursă foto: alba24.ro
Vezi și: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni