• PRO TV
  • Medicii din Bruxelles care tratează pompierii răniți la Crevedia, primele declarații: „Primesc deja tratament”

Medicii din Bruxelles care tratează pompierii răniți la Crevedia, primele declarații: „Primesc deja tratament”

Medicii din Bruxelles care tratează pompierii răniți la Crevedia, primele declarații: „Primesc deja tratament”

Două persoane au murit și alte 56 au fost grav rănite în urma exploziei de la Crevedia. Mulți dintre cei arși sunt salvatori, care au intervenit la fața locului.

Pompierii au acționat în condiții greu de imaginat, iar câțiva dintre ei s-au ales cu arsuri foarte grave, imposibil de tratat în spitalele de la noi din țară. 

Autoritățile au decis să transporte o parte din victime în străinătate, astfel că primii doi pompieri, cu arsuri pe căile respiratorii, au ajuns la Spitalul Militar din Bruxelles, cu o aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene Române.

Șeful unității de arși de la Spitalul Regina Astrid, acolo unde au fost tratate și victime de la Colectiv, a declarat pentru stirileprotv.ro că pacienții se află în aceste momente în stare stabilă. De asemenea, acesta menționează și că din cauza leziunilor, pompierii vor avea nevoie de spitalizare timp de 4-6 săptămâni.

„Transferul s-a derulat foarte bine, pacienţii sunt în stare stabilă, au tolerat bine transportul şi acum primesc deja tratament specializat în unitatea noastră de terapie intensivă. Văzând leziunile, estimăm o spitalizare de 4-6 săptămâni. 

Cred că unul dintre pacienţi va avea nevoie de intervenţie la mâini. În privinţa celui de-al doilea, sunt optimist că rănile se vor vindeca spontan, cu tratament adecvat”, a spus Thomas Rose, șeful unității de arși de la Spitalul Regina Astrid, potrivit sursei menționate anterior.

Sursă foto: TikTok, Știrile PROTV, Agerpress

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni