• PRO TV
  • VIDEO Cum arată acum zona în care a explodat stația GPL de la Crevedia

VIDEO Cum arată acum zona în care a explodat stația GPL de la Crevedia

VIDEO Cum arată acum zona în care a explodat stația GPL de la Crevedia

În cursul serii de sâmbătă, 26 august 2023, au avut loc mai multe explozii la o stație GPL care funcționa ilegal din 2020, aflată pe DN 1A în localitatea Crevedia, județul Dâmbovița. Până în acest moment, incidentul dezastruos a omorât doi oameni și a internat în spital alți 58, dintre care 39 de pompieri care se aflau la fața locului pentru a stinge flăcările puternice. 

Exploziile s-au ținut lanț la Crevedia în cursul serii de 26 august 2023, din cauza unei stații de GPL care ar fi funcționat fără autorizație încă din 2020. Deși mai multe persoane au făcut de-a lungul anilor sesizări cu privire la mirosul puternic de gaz, autoritățile nu au luat măsuri în acest caz. În acest moment, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministrul Afacerilor Interne, până în acest moment există 2 persoane decedate și alte 58 rănite. 

Dintre persoanele rănite în cumplitul incident, 12 au fost transferate în mai multe orașe din străinătate, pentru a primi îngrijiri medicale. Alexandru Rafila a fost întrebat de jurnaliștii DIGI 24 cu câte paturi au fost suplimentate spitalele de arși după tragedia de la Colectiv. Ministrul Sănătății a recunoscut că în astfel de momente catastrofale, România nu este pregătită:

 "Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule. Sigur, acum nu a fost o catastrofă de dimensiunile celei de la Colectiv ca şi număr de victime sau ca victime cu afectare serioasă. Noi ne propunem să ajungem la circa 50 de paturi pentru Marii Arşi în următorii doi ani şi nu numai că ne propunem, şi facem lucrul acesta", a precizat Rafila pentru sursa citată. 

Pe rețelele de socializare deja s-au viralizat mai multe imagini cu zona în care s-au produs exploziile de sâmbătă seară. În locul în care se afla stația de GPL, acum mai sunt doar ruine:

@andrei_andrey49 #crevedia #explozie ♬ Can We Kiss Forever(完整版) - 夜夜笙歌

Agenția Națională pentru Protecția Mediului susține că stația GPL funcționa ilegal din 2020

Într-un mesaj făcut public pe Facebook, Agenția Națională pentru Protecția Mediului susține că stația GPL care a provocat exploziile de la Crevedia nu a mai fost dată în funcțiune încă din 14.10.2020:




Sursă foto: TikTok, Știrile PROTV, Agerpress

VEZI ȘI VIDEO

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni