• PRO TV
  • Geamuri sparte și mesaje de disperare pe cabinetul doctoriței care a ignorat-o pe Alexandra

Geamuri sparte și mesaje de disperare pe cabinetul doctoriței care a ignorat-o pe Alexandra

Geamuri sparte și mesaje de disperare pe cabinetul doctoriței care a ignorat-o pe Alexandra

Botoșănenii își strigă disperarea în stradă, după moartea Alexandrei Ivanov. Tânăra mămică, în vârtă de 26 de ani, a murit la Maternitatea Botoșani în chinuri. Apelurile ei au fost ignorate de medicul de gardă.

Cabinetul particular al dr. Mariana Pritop, medicul ginecolog care era de gardă la Maternitatea Botoșani când Alexandra a fost adusă cu dureri, a fost vandalizat de persoane necunoscute. Geamurile au fost sparte, iar pe ziduri au fost scrise, cu graffiti, numele decedatei și mesajul ei de disperare: „Nu am aer”, informează Monitorul de Botoșani

Botoșănenii protestează seară de seară în fața maternității față de lipsa de interes manifestată de medicii de gardă. Principala vizată de protestul oamenilor este dr. Pritop, căreia Alexandra i-a transmis mai multe mesaje disperate de ajutor.

Sunt Ivanov Alexandra. Credeți că îmi puteți face chiuretajul noaptea asta, că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet, simt că o iau razna”, scria Alexandra. Într-un alt mesaj îi cerea ajutor dr. Oprișanu, rămas fără răspuns.


FOTO: Monitorul de Botoşani

Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai sus!

Alexandra Ivanov a ajuns la Maternitatea Botoșani în noaptea de joi spre vineri, cu o ambulanță. Avea sângerări și dureri cumplite, cauzate de un avort spontan. Toată noaptea s-a chinuit din cauza durerii, însă nimeni nu a intervenit să-i curme suferința. Operația salvatoare urma să aibă loc a doua zi, când la maternitate ar fi venit medicul curant. 

A doua zi, la ora 6:40, Alexandra scrie un nou mesaj: „Nu mai pot”, iar la ora 7:05 îi transmite mamei sale: „Nu am aer”. O jumătate de oră mai târziu, tânăra a fost declarată decedată.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Nu știu dacă dormeau”

Alexandru Rafila a intervenit în cazul morții Alexandrei de la Maternitatea Botoșani, precizând că ministerul a sesizat Colegiul Medicilor din Botoșani, Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate și IPJ Botoșani.

Acest eveniment nu a fost legat atât de o eroare medicală, cât mai ales de o lipsă de acțiune și empatie. Mă feresc să mă antepronunț. Nu știu dacă dormeau (medicii de gardă - n. red.) sau nu dormeau, dar faptul că nu au acționat atâtea ore este o problemă. Nu cred că trebuia temporizat atâtea ore. Sunt opiniile mele, abia după ce toate instituțiile vor analiza ce s-a întâmplat acolo vom avea o concluzie legală”, a spus ministrul sănătății.

Fotografii: Monitorul de Botoșani

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni