Înfruntăm, în fiecare zi, tot soiul de probleme. Și se adună, se contopesc, iar apoi ne copleșesc. Ne trezim la un moment dat într-o criză emoțională căreia nu știm să-i dăm de cap.
Mai problematic este însă, că ne lipsește curajul de a cere ajutor! Când? Oricând simțim că ceva nu merge bine, când emoțiile alunecă pe o pantă descendentă, când ne-ar prinde bine un sfat, o îndrumare, o direcție venită din partea unui om obiectiv care nu judecă aspru alegerile noastre și nici nu ne condamnă pentru ceea ce am fost sau suntem.
Iată cum îți poate veni în sprijin un psiholog atunci când îți dorești să te înțelegi mai bine:
Dispune de o expertiză profesională în domeniu: anii de studiu parcurși și formările realizate-n domeniu înlesnesc o mai bună înțelegere a mecanismelor psihice implicate în alcătuirea comportamentele umane, în formarea emoțiilor, în identificarea și diagnosticarea diferitelor patologii întâlnite etc. Un psiholog este mai mult decât un prieten care-și permite să-ți ofere un sfat, aducând în prim plan un bagaj solid de cunoștințe în descifrarea labirintului psihicului uman!
Scoate la lumină diverse instrumente și strategii care chiar dacă îți sunt cunoscute, nu le-ai pus niciodată în practică: printre ele se numără tehnici de gestionare a stresului și de reducere a anxietății, exerciții de comunicare nonviolentă, dezvoltarea abilităților de gestionare eficientă a conflictelor, inclusiv a furiei. Și câte și mai câte ai de descoperit!
Urmărește să prevină, înainte să trateze: știm cu toții deja că regularitatea vizitelor la psiholog poate reduce semnificativ riscul apariției unor tulburări mintale, iar cele deja existente, dar identificate din timp, beneficiază de tratament în formă incipientă. Psihologia poate forma o idee complet diferită despre lucrurile care ne sunt deja cunoscute!
Contribuie la dezvoltarea ta personală: țelul multora dintre noi este să ne atingem potențialul maxim și cum putem face asta dacă nu optimizând aptitudinile și abilitățile pe care le avem deja? O mai bună comunicare și relaționare va ușura procesul! Trebuie doar să fi deschis să înveți!
Garantarea confidențialității: e foarte important să știi că ceea ce discuți cu terapeutul tău rămâne doar între voi doi, asemenea unei cutii cu secrete pe care o deschizi doar când ești pregătit s-o faci!
Ultima, dar și cea mai importantă (credem noi):
Eficiență în comunicare: platforma psiholog.ro îți pune la dispoziție servicii de psihoterapie 1 la 1, online! Ca tu să nu mai fi nevoit să te deplasezi prin aglomerație, să te învoiești de la muncă, să depui eforturi suplimentare pentru ceva ce poți obține atât de ușor!
Ești la un click distanță de a rezolva multe dintre problemele care te apasă! Trage adânc aer în piept și fă-ți curajul de a începe un nou capitol din viața ta, centrat pe dezvoltarea armonioasă de sine!