• PRO TV
  • A fost operată de hernie, deși avea dureri de naștere. O femeie din Târgu Jiu nu știa că este însărcinată în 9 luni

A fost operată de hernie, deși avea dureri de naștere. O femeie din Târgu Jiu nu știa că este însărcinată în 9 luni

A fost operată de hernie, deși avea dureri de naștere. O femeie din Târgu Jiu nu știa că este însărcinată în 9 luni

O femeie din Târgu Jiu a fost operată de hernie, deși a ajuns la spital cu dureri de naștere. Doctorii nu și-au dat seama că femeia era însărcinată în 9 luni.

Femeia din localitatea Tismana a ajuns de urgență la spital, acuzând dureri în zona abdominală. În urma consultației, medicii i-au pus diagnostic de hernie intestinală.

De asemenea, nici femeia nu ar fi știut că este însărcinată în luna a noua și nici medicii nu și-au dat seama că durerile pe care aceasta le resimte anunță venirea pe lume a unui copil.

Femeia a fost condusă direct în sala de operație a secție de chirurgie, fără efectuarea analizelor sau a unei ecografi. Acolo i s-a efectuat anestezia, chirurgul intervenind în acest caz. 

În acel moment, doctorul a realizat că femeia era însărcinată, iar sarcina era la termen. Durerile pe care femeia le-a resimțit în zona abdominală erau, de fapt, durerile care anunțatu venirea pe lume a copilului.

Medicul a fost nevoit să efectueze cezariana. Medicul neonatolog a fost chemat de urgență, pentru preluarea bebelușului, o fetiță de 3,200 kg. Acasă, femeia mai are 2 fete, gemene, de 16 ani, potrivit unui post tv. 

A fost deschisă o anchetă în acest caz.

”În prezent încercăm să aflăm toate detaliile şi pentru a afla toate detaliile, mediul chirurg şi ceilalţi medici prezenţi în sala de operaţie au fost chemaţi în această dimineaţă de către conducerea unităţii sanitare pentru a-şi exprima punctele de vedere. Menţionez faptul că pacienta în vârstă de 35 de ani se află la Terapie Intensivă pentru recuperarea post-operatorie, iar nou-născutul, este vorba de o fetiţă care s-a născut la greutatea de 3,2 kilograme, este internat la neonatologie. Atât starea de sănătate a mamei, cât şi starea de sănătate a nou-născutei este stabilă şi ambele sunt bine”, a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare Mihaela Ţicleanu.

Miercuri, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a decarat că,din câte a aflat, viața femeii nu a fost pusă în pericol.

„E o chestiune legată de procedura şi de responsabilitatea medicală, aştept şi eu informaţii mai multe, nu am, în momentul de faţă, informaţii că ar fi fost vreo problemă în sensul de punere în pericol a vieţii pacientei, dar faptul că a existat o anumită confuzie, trebuie să vedem exact care este cauza. Nu pot da relaţii despre fiecare procedură medicală pe care o aplică medicii din România, sau nu o aplică, cum a fost situaţia de la Botoşani ”, a afirmat Ministrul Sănătăţii, miercuri, potrivit News.ro

Doctorii au realizat faptul că femeia este însărcinată, abia după ce au intervenit chirurgical pentru scoaterea intestinului.

Sursă foto: Shutterstock

VEZI ȘI VIDEO 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni