ß
Ai intrat vreodată într-un spațiu în care te-ai simțit bine și nu știai de ce? Răspunsul cel mai probabil este că în spate a existat un proiect de design interior și că un arhitect a gândit o anumită ambianță.
Aceasta este și pasiunea arhitecților Cristina Caradim și Radu Caradim, fondatorii biroului de arhitectură și design interior Studio 2.1, căruia i s-au dedicat în totalitate. Proiectele pe care le abordează fac parte atât din categoria rezidențial, cât și comercial și office, așa cum se poate observa și pe site-ul nostru iar filozofia de lucru oscilează în jurul unui numitor comun, acela de a contura spații care să îmbunătățească calitatea vieții de zi cu zi a utilizatorilor prin funcționalitate și design, dar și cu responsabilitate și grijă asupra fondului construit și a mediului înconjurător.
Orice proiect începe cu un concept de design, după discuția cu beneficiarii, care apoi se concretizează în prezentarea digitală cu randări 3D, unde se poate observa forma finală a spațiului gândit de arhitecți. Majoritatea proiectelor de design rezidențial sunt complexe și de durată, constau într-un proces amplu de cunoaștere a nevoilor beneficiarilor și presupun transpunerea în formă funcțională a tuturor necesităților acestora. După ce răspund cerințelor funcționale se conturează partea estetică, cea mai vizibilă latură a unui proiect, care ține cont de preferințele beneficiarilor.
Dacă vorbim despre alte categorii de proiecte de amenajare, precum birouri/office; magazine/comerț sau orice alt program din categoria comercial, dinamica se schimbă, în sensul în care timpul este foarte prețios, deoarece orice lună care trece înseamnă o cheltuială în plus pentru companie. Procesul se scurtează și devine mai intensiv, iar implementarea trebuie să aibă loc într-o perioadă cât mai redusă. “La acest nivel este foarte importantă colaborarea între specialități, să existe parteneri pe care te poți baza pentru a duce la bun sfârșit proiectul. În momentul de față ne-am format o echipă multidisciplinară, pregătită pentru a duce la bun sfârșit orice tip de proiect. Obiectivul nostru este să fim alături de clienții noștri, să le înțelegem nevoile și să cream împreună proiecte unice, marca doipunctunu, care să răspundă întocmai cerințelor, dar totodată să păstreze viziunea noastră personală și o abordare profesională.” este de părere arhitect Radu Caradim.
Deși procesul de design interior ar putea fi considerat un serviciu ca oricare altul, este nevoie de o anumită “chimie” între beneficiari și arhitecții ce se vor ocupa de acest parcurs, deoarece presupune o interacțiune de lungă durată, fiind un proces important. De aceea este de preferat ca oricine este în căutarea unui arhitect să consulte portofoliul de lucrări al acestuia, să vadă dacă rezonează cu stilul, apoi să facă o întâlnire fizică, eventual chiar în spațiu ce urmează a fi amenajat, unde să aibă loc și o discuție incipientă.
Gallery