În primele șapte luni ale anului 2023, s-au primit peste 800 de reclamații la nivelul penitenciarului Mioveni, referitoare la condițiile de detenție, asigurarea educației ori calitatea hranei.
După ce un deținut de la Penitenciarul Mioveni a ridicat problema calității hranei, declarând că aceasta este „necorespunzătoare, de slabă calitate și cantitate”, după investigații amănunțite s-a constatat că bucătăria îndeplinește standardele de igienă și că hrana este adecvată consumului uman, conform gandul.ro.
Penitenciarul Mioveni introduce o nouă opțiune pentru deținuți de a-și exercita dreptul la cumpărături – un sistem online. Astfel, deținuții au posibilitatea de a-și achiziționa produse alimentare și nealimentare la prețuri mai reduse decât cele din chioșcul din penitenciar.
De asemenea, Penitenciarul Mioveni a publicat meniul deținuților pentru perioada 7-10 august 2023. Acestea diferă în funcție de mai mulți factori, fie că sunt destinate celor cu diabet, TBC sau HIV, fie musulmanilor și vegetarienilor.
Meniul din 10 august:
Pentru persoanele sănătoase: dimineața – ceai, pâine, salam, telemea, brânză topită; prânz – ciorbă de fasole, ghiveci de legume cu carne de porc; cină – piure de cartofi cu chiftele marinate.
Pentru deținuții cu diabet: dimineața – ceai, pâine, telemea, ou, și la 9:30 pâine, salam și măr; prânz – ciorbă țărănească de vită cu legume, tocană de legume cu carne de porc, pâine și măr; cină – macaroane milaneze și la ora 21:00, lapte și pâine.
Persoanele cu TBC, SIDA sau HIV : dimineața – ceai, pâine, telemea, biscuiți, salam, ou și unt; prânz – ciorbă țărănească de porc cu legume, pește cu pilaf de orez, lapte și măr; cină – cartofi natur cu cârnați și lapte.
Musulmani: dimineața – ceai, pâine, crenvurști, telemea, brânză topită, castraveți; prânz – ciorbă de fasole, ghiveci de legume cu carne de vită; cină – piure de cartofi cu chiftele marinate.
Vegetarieni: dimineața – ceai, pâine, telemea, brânză topită, margarină, castraveți; prânz – ciorbă de fasole și ghiveci de legume; cină – piure de cartofi, brânză topită.
Foto: Shutterstock