• PRO TV
  • Motivul miraculos pentru care se spune că România este Grădina Maicii Domnului. ”Aici este grădina mea”

Motivul miraculos pentru care se spune că România este Grădina Maicii Domnului. ”Aici este grădina mea”

Motivul miraculos pentru care se spune că România este Grădina Maicii Domnului. ”Aici este grădina mea”

De sute de ani, se spune că țara noastră este ”grădina Maicii Domnului” și atât Papa Ioan Paul al II-lea cât și Papa Francisc au vorbit în acest sens cu ocazia vizitei lor în România. 

Potrivit basilica.ro, apelativul a apărut acum sute de ani, când a avut loc o minune la Mănăstirea Bisericani, din județul Neamț.

Astfel, în 1499, Cuviosul Iosif de la Bisericani şi ucenicii săi au început să construiască o biserică. Însă din cauza războaielor și a altor vitregii, au renunțat acest demers și au hotărât să plece pe Sfântul Munte Athos, supranumit pe atunci „Grădina Maicii Domnului”.

O apariție miraculoasă a Fecioarei Maria i-a întors însă din drum. „Din stejarul respectiv, pe care credincioşii puneau adesea icoana Maicii Domnului, le-a spus Ea călugărilor: «Nu mai mergeţi la Muntele Athos, pentru că şi aici este grădina Mea». Şi de-atunci s-a spus că şi România este Grădina Maicii Domnului”, a amintit Patriarhul Daniel într-una din predicile sale.

Călugării au găsit apoi, în scorbura stejarului, o icoană a Maicii Domnului, păstrată până astăzi. Pe acel loc ei au înălţat o bisericuţă din lemn, iar după câţiva ani, cu ajutorul voievodului Ştefan cel Mare şi al urmaşului său, Ştefăniţă Vodă, a fost zidită Mănăstirea de piatră de la Bisericani.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni