• PRO TV
  • Gheboasă se crede victima unui abuz cu conotații rasiste, după amenda primită la UNTOLD

Gheboasă se crede victima unui abuz cu conotații rasiste, după amenda primită la UNTOLD

Gheboasă se crede victima unui abuz cu conotații rasiste, după amenda primită la UNTOLD

La scurt timp după ce a fost amendat de Jandarmerie la UNTOLD, pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare”, Gheboasă susține că este victima rasismului. Artistul a dezvăluit ce va face cu amenda de 1.000 de lei.

Gheboasă a anunțat pe rețelele sociale că nu va plăti amenda de 1.000 de lei, aplicată de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, și că o va contesta în instanță. Artistul susține că este victima rasismului, el fiind sacționat, de fapt, pentru că este „țigan”.

Trapperul se consideră nevinovat de acuzațiile care i se aduc - „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare” – și că instituțiile statului nu au reacționat în niciun fel la valul de ură din mediul online, de care s-a lovit după concertul de la UNTOLD.

Jandarmeria Română a transmis un comunicat, marți seară, în care neagă că ar aplica sancțiuni pe criterii rasiale.

Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public cu privire la sancţiunea aplicată astăzi de către Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca, facem precizarea că Jandarmeria Română nu aplică sancţiuni discriminatorii pe criterii sociale, etnice, religioase sau de orice altă natură. Toate acţiunile noastre sunt ghidate de principiile imparţialităţii, echităţii şi respectului pentru drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Române, citat de agerpres.ro.

Gheboasă, reclamat la CNCD pentru piesa „Dă-i țiganca”

Gruparea Mobilă a Jandarmeriei Cluj-Napoca a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în care cere analiza piesei Dă-i țiganca sub aspectul versurilor jignitoare.

Gheboasă a sancționat acest demers, considerându-l „revoltător”. El a explicat, într-o emisiune TV, că, în calitate de artist, nu și-a propus și nu are obligația să educe copiii care îi ascultă muzica.

Într-adevăr, poate n-au fost cele mai bune versuri, dar eu nu vin la festival să educ copiii. Omul care crede că eu îi stric educația copilului său, e un părinte care nu are grijă de copilul lui cum trebuie”, a spus Gheboasă. Artistul a distribuit mesajul său pe contul de Instagram.

Fotografii: Facebook/Gheboasă Instagram

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni