• PRO TV
  • Bărbatul care a stat 17 ani în închisoare pentru un viol pe care nu l-a comis: „Mi-e frică să îmbrățișez femei”

Bărbatul care a stat 17 ani în închisoare pentru un viol pe care nu l-a comis: „Mi-e frică să îmbrățișez femei”

Bărbatul care a stat 17 ani în închisoare pentru un viol pe care nu l-a comis: „Mi-e frică să îmbrățișez femei”

După 20 de ani în care a încercat să-și dovedească nevinovăția, dintre care 17 ani au fost petrecuți în închisoare, condamnarea lui Andy Malkinson pentru viol a fost anulată.

Andrew Malkinson a stat 17 ani după gratii pentru un viol pe care nu l-a comis. Bărbatul a reușit să-și dovedească nevinovăția și a fost eliberat în 2020 după ce au apărut noi probe ADN în cazul său. Bărbatul duce acum o luptă cu sistemul judiciar din UK și vrea ca cei responsabili de eroarea judiciară să plătească.

Judecătorii i-au anulat condamnarea, însă „cicatricile” lui Andrew sunt adânci, iar acesta nu crede că se va mai vindeca vreodată. 

Într-un interviu sfâșietor, bărbatul a vorbit despre tratamentul inuman de care a avut parte în închisoare și despre lupta pe care o duce pentru a-și reconstrui viața distrusă. 

„În toți acești ani, m-au acuzat pentru ceva. Pentru că nu am pledat vinovat, mi s-a spus că nu am empatie și că sunt un psihopat", a declarat bărbatul potrivit Daily Mail

Andrew își dorește ca nimeni să nu mai treacă printr-o astfel de traumă și vrea să ajungă în biroul premierului britanic. Bărbatul spune că sistemul britanic de justiție are nevoie de numeroase reforme „pentru ca alții să nu mai fie nevoiți să lupte 20 de ani pentru a obține dreptatea”.

Au trecut câteva săptămâni de când Andy, victima uneia dintre cele mai mari erori judiciare din Regatul Unit, și-a văzut anulată condamnarea pentru viol. 

Lupta pentru ceea ce el numește „adevărata justiție", și anume - cei care l-au băgat după gratii să fie trași la răspundere, continuă.

După ce a fost eliberat, Andy a părăsit Marea Britanie și s-a mutat în Olanda. Acolo locuiește la niște prieteni. Bărbatul este dezgustat de modul în care a fost tratat de sistemul judiciar din UK. 

Condamnat pe nedrept în 2003, Andy a petrecut 17 ani, patru luni și 16 zile în închisoare. În ziua în care a ieșit din închisoare, avocatul său l-a dus cu mașina pe o plajă, iar el s-a bucurat aerul curat.

„Mi-e frică să îmbrățișez femei... poate că sunt prea afectat pentru a avea o nouă relație. (…) Să îmbrățișez sau nu? Am această teamă permanentă că cineva mă urmărește, că sunt sub observație. (…) Cele mai prețioase lucruri din viață sunt timpul, dragostea și libertatea, iar mie mi-au fost luate toate”, a declarat bărbatul potrivit sursei menționate mai sus. 

Fotografii: Profimedia Images

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni