• PRO TV
  • Regizorul Terminator, James Cameron, despre AI: ”Băieți, eu v-am avertizat în 1984 și nu m-ați ascultat”

Regizorul Terminator, James Cameron, despre AI: ”Băieți, eu v-am avertizat în 1984 și nu m-ați ascultat”

Regizorul Terminator, James Cameron, despre AI: ”Băieți, eu v-am avertizat în 1984 și nu m-ați ascultat”

Recent, regizorul James Cameron a vorbit despre inteligența artificială și despre potențialele pericole pe care le-ar putea reprezenta în viitor, amintindu-și de filmul său din 1984, The Terminator. 

Într-un interviu pentru CTV News, Cameron vorbește despre motivele celor care dezvoltă această tehnologie, întrebându-se dacă este pentru profit sau pentru apărare. Mai mult, acesta crede că AI ar putea reprezenta un real pericol pentru umanitate, dacă se mai fac multe progrese în domeniu. 

”Băieți, eu v-am avertizat în 1984 și nu m-ați ascultat. Cred că înarmarea AI este cel mai mare pericol. Cred că vom ajunge la echivalentul cursei pentru înarmare nucleară contra AI, iar dacă noi nu vom construi o armă puternică, ei sigur vor putea”.

”Vă puteți imagina AI într-un teatru de luptă. Totul să fie controlat de computere la o viteză la care oamenii nu au acces și nimeni să nu poată face nimic pentru a stinge conflictul”.

Cu toate acestea, Cameron crede că tehnologia nu va înlocui scenariștii de la Hollywood prea curând pentru că ”nu e vorba despre cine scrie, trebuie să fie o poveste bună”. Tocmai de aceea, Cameron spune că nu este interesat de poveștile scrise de AI și nu este dispus să accepte scenarii produse de AI: ”Hai să așteptăm 20 de ani, iar dacă AI câștigă Oscarul pentru cel mai bun scenariu, abia atunci pot să o iau în serios”.

Foto: Profimediaimages.ro

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni