• PRO TV
  • Pericolele dietei cu fructe, care a ucis o celebră influencerițiă. La ce chinuri supune corpul

Pericolele dietei cu fructe, care a ucis o celebră influencerițiă. La ce chinuri supune corpul

Pericolele dietei cu fructe, care a ucis o celebră influencerițiă. La ce chinuri supune corpul

Influencerita vegana Zhanna Samsonova a fost răpusă de dieta restrictivă, bazată exclusiv pe fructe. Fructarianismul este o dietă “la modă”, care în care  fructele crude reprezintă 50% până la 75% din alimentele consumate. Aceasta este una dintre cele mai restrictive diete existente, iar riscul de malnutriție este mare, în ciuda calității nutriționale a majorității fructelor. 

Daily Mail scrie că Samsonova, care locuia în Asia de Sud-Est, a murit pe 21 iulie din cauza unei „infecții asemănătoare holerei”, care fusese exacerbată de „epuizarea corpului printr-o dietă vegană”, potrivit mamei sale.

Femeia de 39 de ani, cunoscută sub numele de Zhanna D'Art online, a practicat și “postul negru”– refuza periodic să mănânce sau să bea zile întregi.

Influencerița avea o dietă exclusiv crud-vegană, constând din „fructe, germeni de floarea soarelui, smoothie-uri și sucuri”, un regim pe care îl menținea în ultimii cinci ani.

Dietele care exclud grupurile de alimente întregi au câștigat popularitate în ultimii ani, ajutate de celebritățile care elimină din alimentația lor carbohidrații sau zahărul.

Susținătorii fructarianismului spun că dieta ajută digestia și hidratarea, îmbunătățește funcțiile cognitive și poate oferi mai multă energie sau poate „detoxifia” corpul.

Cel mai faimos practicant al dietei cu fructe a fost  Steve Jobs. Atunci când a jucat rolul lui Jobs, Ashton Kutcher a încercat și el această dietă timp de o lună, dar a ajuns în spital.

Daily Mail scrie că o astfel de dietă restrictivă, care elimină grupe întregi de alimente, poate avea că și consecințe malnutriția, apariția problemelor dentare, disconfort intestinal și lipsa unor nutrienți importanți.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni