• PRO TV
  • O văduvă de 85 de ani din Brașov a cumpărat cu 723 de lei un apartament evaluat la 87.000 de euro

O văduvă de 85 de ani din Brașov a cumpărat cu 723 de lei un apartament evaluat la 87.000 de euro

O văduvă de 85 de ani din Brașov a cumpărat cu 723 de lei un apartament evaluat la 87.000 de euro

Doamna Suciu, o femei în vârstă de 85 de ani din Brașov, a dat lovitura în imobiliare. Aceasta a cumpărat de la stat un apartament cu două camere, în centrul orașului, cu 723 de lei. În mod normal, un astfel de apartament în zonă este peste 80 de mii de euro.

Reușita femeii pare o lovitură în industria imobiliară, ei bine, Doamna Suciu susține că este doar finalul unui război de 27 de ani cu Primăria.

Cu titlul de proprietate rămas în URSS, primăria a susţinut că imobilul nu se poate vinde. Familia a acceptat situaţia până în 2003, când a aflat că alţi locatari din imobil reuşiseră să cumpere. A urmat un şir de petiţii, iar în 2021, femeia, acum văduvă, a dat autorităţile în judecată. Instanţa a decis că are dreptul de a cumpăra la preţul din 1996, când a depus cererea.

„Să fie mulţumiţi domnii de la primărie şi Consiliul Local că nu i-am băgat pe penal. Pentru că în mod normal este o discriminare”, a declarat proprietara, potrivit observator.ro.

Cele două camere plus bucătăria din casa de secol 19 au fost închiriate de stat soţilor Suciu în 1959. În 1996, au făcut cerere de cumpărare, conform legii care acorda prioritate la achiziţie chiriaşilor, însă nu au reușit să achiziționeze.

„Legea 112 din 1995 spune foarte clar modul în care se face calculul. Astfel încât s-a ajuns ca persoana respectivă astăzi să plătească acea sumă de bani, 723 de lei”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.
În mod normal, un astfel de apartament ar fi estimat, astăzi, la peste 80 de mii de euro.

”Un apartament de două camere în funcţie de etaj, îmbunătăţiri, orientare, se poate tranzacţiona şi se şi găseşte pe piaţă undeva în jur de 78.000- 87.000 de euro”, a precizat un specialist în imobiliare pentru sursa citată.

Sursă foto: Captură Facebook

VEZI ȘI VIDEO

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni