ß
Dosarul morții Mădălinei Manole este pe punctul de a se redeschide, datorită unei echipe de experți independenți care a contrazis varianta oficială a autorităților. Dr. Marius Chipurici, manager medical al Spitalului Clinic CFR Oradea, a explicat de ce Mădălina Manole nu ar fi putut ingera voluntar 400 ml de Furadan.
Mădălina Manole a fost găsită decedată la 14 iulie 2010, în locuința ei de pe strada Griviței din Otopeni. Moartea sa a fost catalogată „sinucidere”, după ce în corpul artistei a fost descoperită o cantitate enormă de pesticid numit Carbofuran (Furadan).
O echipă de experți intependenți, condusă de profilerul FBI Mihaela Brooks, a demarat o anchetă paralelă cu scopul de a demonta concluziile oficiale. Dosarul morții Mădălinei Manole este pe cale de a fi redeschis, iar cei care au început acest demers susțin că au probe care demonstrează că artista a fost ucisă.
Într-un podcast online, medicul Marius Chipurici a explicat de ce Mădălina Manole nu putea să înghită voit 400 ml de Furadan.
„Un om normal, când încearcă să bea o cantitate de 300-400 ml dintr-un lichid toxic, vâscos, cu miros și gust pestilențial, are o reacție de vomă firească. Nici nu poți să bei atâta, fiindcă ai o reacție de la primii mililitri, iar la Mădălina nu au existat urme de vomă. Vă spun lucrurile care sunt în raportul de necropsie.
Al doilea aspect indicat în raportul de necropsie este o iritație la nivelul esofagului superior. Acest aspect indică posibilitatea ca să fi existat o intromisiune a acestui lichid în stomac. Lipsa vomei înseamnă că, posibil, Mădălina nu era conștientă la acel moment”, a spus medicul Marius Chipurici, care susține că în stare de conștiență nimeni nu poate înghiți o cantitate atât de mare de Furadan.
Mai mult, susține medicul, raportul întocmit după necropsia cadavrului arată că în plămânii artistei a fost descoperit „Furadan neamestecat cu conținut gastric”. Asta înseamnă, în viziunea dr. Chipurici, că „Mădălina nu a înghițit conștient lichidul toxic. Eu mă bazez pe faptul că Mădălina era inconștientă la acel moment”, a mai spus acesta.
Mărturia medicului dă tot mai multă greutate teoriei că Mădălina Manole era decedată sau inconștientă în momentul în care otrava i-a fost introdusă în corp. Mihaela Brooks și invitatul său au prezentat apoi o nouă dovadă pentru susținerea teoriei că Mădălina Manole nu a băut de bunăvoie acel lichid toxic.
Medicul Chipurici spune că pupilele mărite pot fi și consecința unui traumatism cranio-cerebral. Conform medicilor de la ambulanță, cântăreața prezenta un hematom epidural la nivelul capului, ceea ce ar explica o lovitură care i-ar fi indus starea de inconștiență.
Mai mult, picioarele Mădălinei, așa cum au fost descoperite de medici, prezentau o hiperflexie, adică o stare de încordare, o curbare specifică organismelor care suferă loviri bruște.
Fotografie din dosarul deschis după moartea Mădălinei Manole. FOTO via Mihaela Brooks
„Asta se poate explica și datorită faptului că există o lovitură la cap”, susține dr. Chipurici.
Echipa care se ocupă pro bono de redeschiderea cazului Mădălina Manole susține că a descoperit o serie de erori în întocmirea dosarului morții cântăreței. În opinia Mihaelei Brooks, cea mai mare eroare a fost clasarea cazului drept sinucidere. Experta susține că deține dovezi că îndrăgita artistă a fost ucisă.
„În momentul în care te duci la locul crimei, cauți în toată casa, inclusiv în dulapul copilului, și omiți șifonierul Mădălinei, unde, în luna august, soțul ei iubitor a găsit cutia în care a fost trimis Furadanul... pentru mine este o eroare gravă. Pe întrerupătorul din bucătărie sunt urme de sânge. De unde știi ale cui sunt, dacă nu le iei, ci doar le menționezi? Poate să fie sânge de la Mădălina, poate să fie sângele vecinului...”, a spus Mihaela Brooks.
Mai mult, spune experta, informațiile furnizate de Procuratură sunt contrazise de medicul legist care a intervenit în dimineața în care Mădălina Manole a fost descoperită fără suflare.
Conform procesului-verbal întocmit după intervenția salvatorilor, aceștia au descoperit la Mădălina Manole „lividitate cadaverică de culoare violacee”, ”pupile mărite” și „păr capilar intens îmbibat cu sânge”. În raportul întocmit de procurori se menționează că Mădălina prezenta „pupile miotice” (micșorate).
Dr. Chipurici susține că raportul Procuraturii este greșit, întrucât pupilele Mădălinei nu aveam cum să fie micșorate în momentul constatării realizate de specialiștii Ministerului Public. Mioza (micșorararea pupilelor) se intalează în prima fază a intoxiocației, urmând ca, în urma secreției de hormoni de stres, pupilele să se dilate.
Prin urmare, dacă pupilele Mădălinei au fost miotice, acest lucru putea fi constatat doar de medicul de pe ambulanță, însă acesta declarase deja altceva.
Mădălina Manole a murit la 14 iulie 2010, în ziua în care a împlinit 43 de ani. Conform familiei, artista ar fi suferit de depresie după nașterea băiatului ei, Petru Mircea junior. Conform unor relatări, „fata cu părul de foc” ar fi avut trei tentative de suicid în anul 2010.
Mădălina Manole a fost înmormântată în cimitirul Bolovani din Ploiești, însă fără preot, deoarece moartea sa a fost considerată sinucidere. Totuși, artista a avut parte de o slujbǎ specială, în fața bisericii Sfinții împărați Constantin și Elena din Ploiești.
Fotografii: Agerpres
Vezi și VIDEO:
Gallery