ß
Telespectatorii unui canal TV din Marea Britanie s-au declarat dezgustați după ce au urmărit un show în care Gregg Wallace a gustat carne umană.
Documentarul-satiră, intitulat 'Gregg Wallace: British Miracle Meat', îl urmărește pe controversatul prezentator făcând un tur al fabricii care produce ”carne de om manufacturată din celule stem” și apoi participă și la o degustare.
Deși show-ul este o parodie, telespectatorii au crezut că este real, mulți dintre aceștia declarând ulterior pe Twitter că li s-a făcut rău.
În anii 20, aventurierul american William Buehler Seabrook s-a gândit să documenteze culturile în care este acceptată ingerarea de carne umană. Acesta a mers atât de departe încât a gustat el însuși atunci când a cunoscut tribul Guero din Africa de Vest și a scris despre experiența sa în cartea ”Jungle Ways”, publicată în 1931.
Exploratorul a notat că, o dată ce este gătită, carnea are aspect de friptură și miroase ca vita. Cât despre gust, acesta spus: ”Semănă foarte mult cu o friptură de vițel, bine trasă la tigaie, și cred că nicio persoană cu papile gustative normale nu ar putea s-o deosebească de vită”.
Experții consideră observațiile aventurierului folositoare, pentru că majoritatea comentariilor legate de canibalism vin de la criminali și adeseori sunt contradictorii.
Canibalul german Armin Meiwes insista că carnea umană are gust de porc ”dar un mic mai intens, mai amar”, în timp ce canibalul japonezi Issei Sagawa a descris-o ”la fel de fină” ca tonul. Sagawa, care a ucis în 1981 o femeie pe nume Renée Hartevelt, a zis că ”se topește în gură ca tonul la un restaurant de sushi”.
Între timp, supraviețuitorii accidentului aviatic din Anzi, în 1972, care au fost forțați să-și mănânce colegii de zbor, au insistat că carnea înghețată nu avea niciun gust.
Gallery