• PRO TV
  • Test de personalitate: Poziția în care dormi dezvăluie trăsăturile ascunse ale personalității tale

Test de personalitate: Poziția în care dormi dezvăluie trăsăturile ascunse ale personalității tale

Test de personalitate: Poziția în care dormi dezvăluie trăsăturile ascunse ale personalității tale

Știai că poziția în care dormi îți dezvăluie trăsături ascunse ale personalității tale? Dormi pe burtă, ghemuit ca un bebeluș sau îmbrățișezi o pernă în timp ce îți faci somnul de frumusețe? Află din rândurile de mai jos ce spune felul în care dormi despre personalitatea ta. 

Poziția de dormit poate avea un impact și asupra comportamentului tău social, scrie Jagranjosh. De exemplu, cei care dorm pe spate sunt mai predispuși să fie extrovertiți și asertivi în situații sociale, în timp ce cei care dorm pe burtă sunt mai predispuși să fie timizi și retrași. 

Există, de asemenea, un număr tot mai mare de cercetări privind somnul care sugerează că pozițiile noastre de somn pot dezvălui aspecte ascunse despre personalitatea noastră. 

Cercetătorul în domeniul somnului Samuel Dunkell a efectuat o muncă de pionierat pentru a explora legătura dintre pozițiile de somn și trăsăturile de personalitate. „Modul în care dormim este modul în care trăim", scrie Dunkell în cartea sa Sleep Positions.

Persoanele care dorm pe spate

Dacă dormi pe spate, ești un individ concentrat, tăcut și puternic. Ești genul de persoană care evită conflictele și te ferești de agitație. Preferi să spui adevărul decât să înșiri o sută de minciuni. Ești ordonat și ai tendința de a avea așteptări mari de la tine însuți, dar și de la ceilalți. Ai tendința de a-ți păstra gândurile pentru tine. Rareori ești găsit reacționând prea repede în orice situație. Ești extrem de optimist și îți place să fii în centrul atenției. Ai o personalitate puternică, ești foarte încăpățânat și faci tot posibilul să-ți atingi obiectivele în viață. 

Nu îți place bârfa și nu-ți place să te asociezi cu persoane care nu îndeplinsc standardele pe care ți le-ai stabilit. Cauți experiențe și povești de povestit în viață.

Persoanele care dorm în poziția fetală

Dacă dormi ghemuit ca un bebeluș, personalitatea ta în timpul somnului dezvăluie faptul că oamenii te văd purtând o armură, însă în interior ești un individ sensibil și timid. Ești destul de introvertit și îți dorești să fii protejat și înțeles de cei din jurul tău. S-ar putea să-ți placă activitățile creative, cum ar fi scrisul, pictura, dansul, cântatul, blogging-ul etc.

Te simți cel mai confortabil și mai în siguranță în preajma familiei sau a persoanelor care au dovedit de nenumărate ori că sunt de încredere. Este posibil să te simțiți anxios în aglomerație. De asemenea, este posibil să experimentezi stări de nervozitate sau teamă când vorbești în public. Cercetările privind somnul ale lui Samuel Dunkell din anii 1970 au descris că poziția fetală de somn se regăsește de obicei mai mult la persoanele care se confruntă cu anxietate sau cu suișuri și coborâșuri emoționale. El a scris că persoanele care dorm în poziție fetală sunt de obicei reticente când vine vorba de experiențe noi. Ei se pot teme de faptul că sunt abandonați sau lăsați pe dinafară.

Persoanele care dorm pe burtă

Dacă dormi pe burtă, ești o persoană amuzantă, jucăușă și deschisă la minte. Ești o persoană „care trece direct la subiect” și din această cauză de multe ori pari dură. Ai o imensă claritate cu privire la ceea ce îți dorești de la viață. Îți place să ai control asupra tuturor lucrurilor. De asemenea, s-ar putea să îți fie dificil să gestionezi critica în mod constructiv. 

Ești, de asemenea, un tip de persoană cu voință puternică, aventurieră, care își asumă riscuri și foarte optimistă. Îți place întotdeauna să privești partea bună a oricărei adversități. Ești plin de recunoștință. Dunkell a scris că persoanele care dorm pe burtă pot fi de asemenea impulsive și se pricep să ascundă orice emoție negativă. 

Persoanele care dorm pe o parte

Dacă dormi pe o parte ești o persoană sociabilă și relaxată. Poți începe o conversație cu oricine din cameră, chiar și în timp ce faci naveta cu metroul. Cu toate acestea, preferi să fii tu însuți cu grupul tău apropiat. Ești, de asemenea, foarte încrezător, ceea ce te face uneori să pari ești foarte ușor de convins într-o situație. Poți fi destul de lent în luarea deciziilor.

Dacă dormi pe o parte îmbrățișând o pernă sau ținând-o între picioare, atunci dormi în poziția de tip "pillow hugger". Acest lucru spune că ai o fire grijulie. Te bucuri cel mai mult și tinzi să fii tu însuți în preajma membrilor familiei sau a prietenilor tăi. Îți prioritizezi familia, prietenii și partenerul mai presus de orice. Nu ești deloc un dependent de muncă. Preferi să acorzi mai mult timp persoanelor apropiate din viața ta. Ești foarte orientat către familie. De asemenea, ai tendința de a fi foarte loial față de persoanele pe care le iubești. 

Iată o scurtă prezentare a unore dintre cele mai comune poziții de dormit și a trăsăturilor de personalitate asociate acestora:

  • Cei care dorm pe spate: încrezători, independenți și siguri pe ei.
  • Cei care dorm în poziția fetală: timizi, introvertiți și nesiguri.
  • Cei care dorm pe burtă: Sensibili, emotivi și impulsivi.
  • Cei care dorm pe o parte: Grijulii și plini de compasiune. 
Fotografii: Shutterstock

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni