• PRO TV
  • Cât de talentat este fiul lui Ion Paladi! La 9 ani, a lansat o piesă împreună cu Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii

Cât de talentat este fiul lui Ion Paladi! La 9 ani, a lansat o piesă împreună cu Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii

Cât de talentat este fiul lui Ion Paladi! La 9 ani, a lansat o piesă împreună cu Nicolae Botgros și Orchestra Lăutarii

Lucian Paladi merge pe urmele tatălui. Fiul interpretului Ion Paladi a moștenit talentul și pasiunea pentru muzică și face primii pași importanți în acest domeniu. Băiatul, în vârstă de 9 ani, a lansat recent o piesă, fiind susținut de tatăl său, dar și de maestrul Nicolae Botgros. 

În data de 18 iunie, Lucian Paladi a lansat piesa „Sunt fecior de moldovean”, pe versurile regretatei Mariana Honceru. Muzica a fost compusă de Ion Paladi, iar acompaniamentul a fost furnizat de membrii Orchestrei Lăutarii și de Nicolae Botgros. În doar o lună de la premieră, melodia a adunat peste 130.000 de vizualizări pe YouTube. Lucian a primit și sute de comentarii de felicitare: 

„Felicitări copil frumos. Să ai noroc doar de oameni frumoși si buni la suflet, așa cum este tatăl tău”, „Așa tată, așa fiu! Mult succes îți doresc!”, „Felicitari, ai o voce de aur, să-ti dea Dumnezeu multă sănătate și să poți duce mai departe cu mândrie numele Paladi”, sunt doar câteva mesaje transmise de admiratori. 



 

Ion Paladi este căsătorit cu Veronica Bolgari. Cei doi s-au cunoscut la Colegiul de Muzică, unde au studiat împreună. După o relație de șapte ani, s-au căsătorit în 2010. Nași au fost Corneliu Bodgros și fosta lui soție, Adriana Ochișanu

Ion Paladi a început să cânte din copilărie. Artistul își însoțea tatăl la nunți încă de la 11 ani. După absolvirea Colegiului de Muzică „Ștefan Neaga” din Chișinău, Paladi și-a făcut studiile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, fiind licențiat în muzică, specialitatea „Dirijat Cor Academic”.

„M-am născut într-o familie de artiști. Tatăl meu a cântat la trompetă. De la el am luat acest drum al muzicii, dar cel care mi-a însuflat dragostea de cântec a fost marele artist, regretatul Nicolae Sulac, foarte iubit și îndrăgit în Basarabia”, a povestit Ion Paladi într-un interviu pentru cooltneamt.ro.

Ion Paladi i-a transmis lui Lucian dragostea pentru muzică și folclor


Încă din fragedă copilărie, interpretul Ion Paladi a încercat să-i transmită fiului dragostea pentru folclor. I-a cumpărat mai multe instrumente muzicale: vioară, acordeon, pian. 
 
„Mă gândeam că o să îmbrățișeze un instrument, dar văd că acum a început cu vocea. Anul trecut am imprimat două colinde, iar în această vară îi pregătim un cântecel. Textul este scris de regretata doamna Mariana Honceru. Ea este cea care mi-a scris 99% din texte. Eu nu o să insist cu băiețelul meu, pentru că vreau să facă ceea ce îi place”, a spus Ion Paladi pentru sursa menționată mai sus.

Ion Paladi mai spune că soția este cel mai mare sprijin al lui. Ea îi înțelege programul de artist și îl încurajează să scoată piese noi. „Când m-a cunocut, eram un simplu băiat de la țară, care a venit să-și facă studiile la Chișinău. Împreună am crescut și i-am simțit umărul în ascensiunea mea”, precizează artistul. 
 

Sursă foto: Facebook/ Ion Paladi
Vezi și: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni