ß
Fiecare baie trebuie să fie decorată astfel încât să arate bine și să urmărească motivele de design, dar și să fie foarte practică. Este important să fii atent la aceste aspecte atunci când decorezi, deoarece unele structuri sunt greu de modificat. Așadar, trebuie să îți alegi cu atenție piesele.
Fiecare baie trebuie să fie decorată astfel încât să arate bine și să urmărească motivele de design, dar și să fie foarte practică. Este important să fii atent la aceste aspecte atunci când decorezi, deoarece unele structuri sunt greu de modificat. Așadar, trebuie să îți alegi cu atenție piesele.
Piesele de mobilier ocupă o mare parte din spațiul disponibil într-o baie. Pentru a profita de această resursă, trebuie să alegi mobilier baie care să aibă multe de oferit și să nu ocupe mult spațiu. În acest articol vei citi despre câteva exemple de astfel de piese și avantajele pentru care să le alegi.
1. Etajeră baie
Etajerele sunt o piesă de mobilier foarte folositoare, deoarece oferă un spațiu de depozitare care poate fi poziționat în orice poziție sau zonă din baie. O etajeră poate fi montată pe perete, fiind fixată cu ajutorul unor șuruburi sau poate fi prinsă în completarea altor structuri prezente în baie. Acest lucru o face versatilă, deoarece o poți folosi în funcție de nevoile tale.
Înainte să cumperi o etajeră sunt foarte importante măsurătorile. Trebuie să ai grijă ca piesa să respecte proporțiile. Nu vrei să ai o structură mare, care să îți facă baia să aibă un aspect aglomerat. Imaginează-ți locul unde va fi montată etajera și desenează cu un creion măsurătorile. Astfel, îți vei putea face o idee despre cum va arăta baia cu acea piesă.
De asemenea, trebuie să fii atent și la materialele din care este confecționată piesa. Baia este un loc cu umiditate ridicată, iar piesele de mobilier pe care le cumperi trebuie să fie rezistente. Alegerile populare sunt lemnul tratat sau acoperit cu un strat protector și plasticul mai puternic. Pe lângă rezistența la apă, trebuie să ai în vedere și spațiul de depozitare disponibil. Din acest punct de vedere ai două opțiuni: orientare pe verticală sau orientare pe orizontală. Orientarea pe verticală presupune o structură cu mai multe rafturi suprapuse. Acest tip de așezare este foarte folositoare atunci când spațiul este limitat și ai nevoie de loc în plus unde să depozitezi lucruri. Orientarea pe orizontală presupune mai puține rafturi. Această așezare permite montarea etajerei într-un spațiu mai restrâns.
După ce te-ai asigurat că piesa de mobilier are toate caracteristicile dorite de tine, trebuie să acorzi puțină atenție și designului. Culorile trebuie să se asorteze cu cele majoritare din baie. Păstrează cât de mult posibil un stil similar cu restul încăperii.
2. Oglindă baie
Oglinda este un obiect decorativ care trebuie ales în funcție de nevoile personale. Dacă petreci o perioadă de timp pentru a te aranja, merită să cumperi una pentru a-ți putea realiza rutina mai eficient. Totuși, dacă nu este atât de important pentru tine să ai o oglindă în care să te aranjezi, poți alege o variantă care să ocupe mai puțin loc.Oglinda este o piesă de mobilier baie care are mai puține utilizări practice, însă oferă un aspect inedit încăperii.Aspectul important la o oglindă este stilul. Diferitele detalii pe care le are o face să arate bine în combinație cu restul băii. Există anumite modele care au margini speciale sau decorațiuni.
O oglindă pentru baie este mult mai eficientă atunci când este atașată de un dulap. Astfel, vei avea o combinație de loc de depozitare și spațiu unde te poți aranja. Un astfel de ansamblu ocupă mai puțin loc și îndeplinește mai multe funcții.
Modelele mai moderne de oglindă au lumini sau bandă luminoasă încorporate. Această caracteristică este foarte folositoare pentru persoanele care se machiază.
3. Dulapurile
Dulapurile nu trebuie să lipsească din nicio baie. Oricât de mică ar fi încăperea, este necesar să existe un spațiu unde să îți depozitezi obiectele pe care le folosești în baie. Atunci când alegi un dulap, atenția ta trebuie să se îndrepte la caracterul său practic. Dulapul trebuie să aibă multe compartimente și spații pentru depozitare. În general, dulapurile au plăci care se pot repoziționa pentru a lăsa la voia cumpărătorului modul în care își va organiza spațiul.
De asemenea, atunci când cumperi un dulap pentru baie trebuie să fii atent ca acesta să fie calitativ. Chiar dacă prețul este puțin mai piperat, un dulap construit dintr-un lemn bun și tratat va rezista mai mult în timp și nu se va umfla. Expunerea constantă la apă distruge lemnul, așadar un material calitativ este necesar pentru a te bucura de un dulap care să dureze.
Procesul de decorare poate fi anevoios, deoarece trebuie să consulți o varietate de modele pentru fiecare piesă. Totuși, înainte de toate, trebuie să îți setezi un buget fix. Prețul pieselor de mobilier baie variază și este foarte ușor să plătești prea mult fără să realizezi. Stabilirea unui buget te va ajuta să cumperi responsabil și să urmărești obiectele care sunt la reducere.