• PRO TV
  • INTERVIU Samy Naceri, actorul din seria Taxi: Viața mea s-a schimbat dramatic după acel film

INTERVIU Samy Naceri, actorul din seria Taxi: Viața mea s-a schimbat dramatic după acel film

INTERVIU Samy Naceri, actorul din seria Taxi: Viața mea s-a schimbat dramatic după acel film

Samy Naceri a venit în România să caute locuri de filmare pentru viitorul său film, „La Mentale 2”. Actorul francez, cunoscut în special pentru seria „Taxi”, a vorbit cu PRO TV despre noul proiect cinematografic, despre succesul repurtat cu cele 4 filme „Taxi” în care a jucat și despre viața sa personală.

Samy Naceri, pe numele din buletin Saïd Naceri, va filma la București scene din viitorul său proiect cinematografic, La Mentale 2. Primul film din serie, La Mentale, a fost lansat în 2002 și s-a bucurat de succes în Franța.

Plănuiesc să filmez câteva scene din La Mentale în România, un film făcut de fratele meu, Bibi. Primul a fost un succes în Franța, dar vom face partea a doua, scrisă de fratele meu (Bibi Naceri – n.red.), care se cheamă La Mentale: La Relève. Vor fi și scene filmate în București, pentru că vreau să prezint telespectatorilor din toată lumea acest oraș și România în general”, a dezvăluit actorul de 62 de ani pentru PROTV.RO.

E vorba de un film polițist, o continuare a celui din 2002, iar Samy Naceri și echipa sa au cumpărat drepturile de realizare a celei de-a doua părți. Samy are rolul principal, însă din distribuție mai fac parte actori precum Moussa Maaskri, Clotilde Courau și fiul lui Samy, Julian Naceri (27 de ani). Filmul ar trebui să fie lansat în cinema la finalul anului 2024.

Ce legături are Samy Naceri cu România

Samy Naceri nu este pentru prima dată în țara noastră. Din 2015 vine constant în România, în special în interes de serviciu. În 2016 a înregistrat în Capitală o companie de producție cinematografică, firmă care trebuie administrată de la „sursă”.


Samy Naceri la Racebox Băneasa. FOTO: PRO TV

Plănuiește să colaboreze cu oameni din lumea boxului și specialiști din cinematografie din România și, în viitor, să încludă în proiectele sale și actori români. Unul dintre primii săi colaboatori este Eduard Irimia, care deține, împreună cu Moshe Diamant și Christopher Milburn, propria firmă de producție de film.

Samy Naceri, leul neîmblânzit al micului ecran

Actorul francez a ținut prima pagină a ziarelor cu succesul repurtat după apariția primului film Taxi (1998), însă și cu viața personală tumultuoasă.

În 2003, a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pentru abuz de substanțe interzise. În același ani i-a fost suspendat permisul pentru 36 de luni pentru un incident agresiv în trafic, iar în 2005 a atacat un tânăr de 22 de ani, cu o scrumieră, într-un restaurant din Paris. 

În 2007 a fost condamnat la 9 luni de închisoare (6 luni cu suspendare) pentru tentativă de omor, după ce a amenințat cu un cuțit un agent de securitate dintr-un club. În 2009, Naceri a fost condamnat pentru fraudă fiscală.

Ați fost un leu neîmblânzit, pot spune. Cum sunteți acum, la 62 de ani?

Nu știu dacă expresia leu neîmblânzit este o expresie românească, dar... într-adevăr, am 62 de ani și cred că la 62 de ani începi să fii mult mai calm. Viața m-a învățat multe lucruri. Astăzi îmi iubesc meseria chiar mai mult decât înainte și păstrez o parte din această energie, de leu neîmblânzit. Și asta e bine, face parte din personalitatea mea”, a mai spus Samy Naceri.

Cum i s-a schimbat viața după filmul Taxi


Scenă din filmul Taxi (1998). FOTO: Getty Images

Samy Naceri era un actor aproape necunoscut în 1998, când a apărut în filmul Taxi al lui Gérard Pirès. Cu toate acestea, acel rol avea să-i schimbe complet viața și să-l pună în galeria celor mai buni actori francezi. 

În 1999 a primit premiul Cesar pentru Cel mai promițător actor, iar în  2006 a fost declarat Cel mai bun actor la Festivalul de Film de la Cannes.

Când a apărut filmul Taxi, nici eu, nici Frédéric Diefenthal, nu eram foarte cunoscuți. Eu mai făcusem vreo 12 filme, dar nu prinseseră așa la public. Viața mea s-a schimbat dramatic după acest film, care a avut 12 milioane de spectatori în sălile de cinema. Toate emisiunile, de la toate televiziunile, mă voiau. M-a dat peste cap, dar mi-a plăcut”, ne-a confirmat Naceri.

Fotografii: PRO TV/Getty Images

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni