• PRO TV
  • Ce s-a întâmplat cu familia lui Ionuț Gologan, tânărul condamnat acum 11 ani în Malaezia

Ce s-a întâmplat cu familia lui Ionuț Gologan, tânărul condamnat acum 11 ani în Malaezia

Ce s-a întâmplat cu familia lui Ionuț Gologan, tânărul condamnat acum 11 ani în Malaezia

Acum 11 ani Ionuț Gologan, un tânăr din comuna prahoveană Telega, era arestat în Malaezia, pe aeroportul din Kuala Lumpur,  după ce era prins cu 1,5 kilograme de metamfetamină. 

Conform legilor din Malaezia, traficul de droguri era pedepsit la acel moment cu sentința capitală. În 2016, Ionuț Gologan a fost condamnat la moarte prin spânzurare de către Curtea Federală de Justiție din Malaezia. Mai multe delegații din România au purtat discuții cu omologii din Malaezia, au reușit să îl elibereze de această pedeapsă, dar nu au obținut grațierea. Ionuț a primit 20 de ani de închisoare, din care în prezent mai are de efectuat nouă ani. 
 
Ionuț a fost crescut doar de tată și de o bunică, iar aceștia au rămas în urma lui în țară. Mulți ani, Dumitru Gologan, părintele său, a strâns bani pentru a-și ajuta fiul și a făcut apel după apel. Potrivit observatorulph.ro, tatăl tânărului luptă în continuare ca fiul său fie extrădat și să execute pedeapsa într-o închisoare românească. Bunica lui l-a așteptat, dar între timp s-a stins din viață fără să mai aibă ocazia să îl vadă în carne și oase.
 
Citat de știrilebzi, Dumitru Gologan, tatăl lui Ionuț, a spus de curând:
 
„Nu-i mai recunosc vocea când vorbim la telefon. E singurul meu copil. Am fost ajutat cu bani, dar ce folos… Copilul meu a fost folosit. Nici nu știa ce e în bagaj, la momentul la care i s-a găsit metamfetamina. Întreaga viața i-a fost distrusă, arată îngrozitor, nici vocea nu i-o mai recunosc când mai vorbim la telefon.“

De-a lungul anilor, tatăl lui Ionuț a trimis în Malaezia, prin poștă sau prin consulat,  bani, dar și  Biblii care să îl sprijine pe fiul său la greu. 
 
Vezi și: În țară sau în străinătate? Totul despre vacanțe, alături de Corina Caragea

FOTO: SURSA FACEBOOK/ STIRILE PRO TV

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni