• PRO TV
  • (P) Transformă-ți pasiunea în profesie

(P) Transformă-ți pasiunea în profesie

(P) Transformă-ți pasiunea în profesie

Studiul online cunoaște o evoluție tot mai mare în rândul persoanelor care doresc să dobândească abilități și cunoștințe într-un mod accesibil. Asistăm la o perioadă ideală pentru cei care doresc să își transforme pasiunea într-o carieră.

Odată cu dezvoltarea platformelor de predare online, oricine poate acum să își împărtășească expertiza și abilitățile cu un public global, să își monetizeze hobby-urile și, în același timp, să se bucure de oportunitatea predării unor cursuri online.

În acest articol vom analiza avantajele predării online, a stabilirii nișei dar și a diferitelor metode de predare online. De asemenea, îți vom oferi câteva sfaturi pentru a-ți spori notorietatea la nivel național. 

Avantaje pentru cei care predau meditatii

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, din ce în ce mai multe cadre didactice aleg să își desfășoare activitatea de predare în mediul virtual. Aceasta este o oportunitate de a-ți împărtăși cunoștințele, de a deveni un model pentru cei dornici de învățare, în schimbul obținerii unui venit suplimentar. Iată câteva avantaje pe care ar trebui să le iei în considerare dacă ești interesat de predarea online: 

1. Beneficiezi de flexibilitate: Chiar dacă ești profesor cu expertiză sau un trainer care își dorește să predea în mediul online, o poți face cu ușurință. Îți poți realiza programul în funcție de nevoile tale, dar și ale cursanților. Dacă ai un loc de muncă full-time în paralel, nu este nicio problemă. Poți alege să predai doar câteva ore pe săptămână, atât cât îți permite timpul. Dacă vrei să-ți transformi pasiunea într-o carieră full-time, o poți face, însă cu muncă și determinare.

2. Te adresezi unei comunități mari de cursanți: Nu vei fi limitat să predai doar elevilor din România. Poți preda lecții online cursanților din întreaga lume. Dacă ești pasionat de un anumit domeniu, ca de exemplu, marketing, poți preda doar acelor cursanți interesați de subiect, indiferent de locația lor geografică.

3. Obții un venit suplimentar: Venitul obținut pe platformele de e-learning depinde de timpul pe care alegi sa îl aloci cursanților tăi, dar și de numărul cursanților înscriși la materia ta.

4. Dezvoltarea abilităților: Prin intermediul platformelor online poți învăța anumite abilități tehnice, dar și noi modalități de a menține cursanții atenți. Poți să predai prin intermediul elementelor multimedia, precum audio, video, prezentări PDF sau text, lucruri care pot genera interactivitate. De asemenea, dacă ești la început de drum, dezvoltarea acestor abilități îți pot fi de ajutor în CV-ul personal.

5. Înveți de la cursanți: Întrucât ai ocazia să te adresezi cursanților la nivel internațional, un beneficiu major este acela că poți dobândi, la rândul tău, persepective și informații noi asupa diferitor culturi.

6. Îmbunătățirea abilităților de comunicare: Predarea online necesită competențe de comunicare avansate, iar tu în calitate de profesor sau trainer ai ocazia să te perfecționezi, pentru a le oferi cursanților o experiență didactică superioară.

Cine poate preda online? 

Educația online permite celor care au o pasiune reală pentru un anumit domeniu să-și transforme entuziasmul într-o profesie. Mulți oameni au hobby-uri sau interese specifice pe care doresc să le împărtășească cu ceilalți. Platformele de predare online le permit acestor oameni să își transforme pasiunea într-o sursă practică de venit. Fie că este vorba de gătit, fotografie, grădinărit, scris sau orice alt hobby, există cursanți dornici să învețe de la oameni care pot oferi perspective practice și experiență din lumea reală. 

Educația online a transformat modul în care ne educăm. Cererea pentru educație online a dus la creșterea numărului de persoane dornice să își împărtășească cunoștințele. Profită de oportunitatea pe care o oferă predarea online, pentru a contribui la dezvoltarea personală și profesională a cursanților, dar și la obținerea unui venit substanțial. 

Sfaturi de care trebuie să ții cont înainte de a începe să predai cursuri online 

1. Este necesar să îți creezi un PFA sau SRL pentru a putea să te înscrii pe platformele educaționale. Platformele de tip e-learning solicită un astfel de document pentru a putea face plata către trainer.

2. Găsește o modalitate prin care să menții cursanții atenți și activi.

3. Nu uita că predarea online reprezintă un proces continuu de învățare, atât pentru tine cât si pentru cursanții tăi.

4. Găsește timp in fiecare săptămâna pentru sesiunile de curs.

5. Îți vei îmbunătăți abilitățile de comunicare.

6. Oamenii dornici de învățare se vor baza pe tine pentru a obține informații relevante, asigură-te că te prezinți la cursuri bine informat. 

Unde pot preda ca profesor online? 

Te întrebi pe ce platforme poți intra pentru a preda online? Acest lucru depinde de nevoile tale și de ceea ce vrei să predai. Este important să îți cunoști domeniul de interes și să îți delimitezi publicul-țintă, astfel încât să îți fie mai ușor să găsești platforme specifice dorințelor tale. Poți cere sfatul prietenilor sau poți căuta recenzii, pentru a afla opinia altor profesori care au făcut deja acest pas. 

Lumea internetului le oferă trainerilor o varietate de oportunități pentru a-și împărtăși cunoștințele și pasiunea cu acei cursanți dornici să învețe, depășind barierele din sălile fizice de clasă și ajungând la oameni de pretutindeni, indiferent dacă predau limbi străine, cursuri academice, muzică sau dezvoltare personală. 

Orice pasiune poate fi transformată într-o profesie 

Consideri că ii poți ajuta pe alții prin cunoștințele tale? Atunci înscrie-te ca profesor pe o platforma de e-learning asa cum este Yoolearn și predă unei comunități extinse de cursanți!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni