• PRO TV
  • Ce s-a întâmplat cu Ionuț Gologan, tânărul condamnat la închisoare acum 11 ani în Malaezia

Ce s-a întâmplat cu Ionuț Gologan, tânărul condamnat la închisoare acum 11 ani în Malaezia

Ce s-a întâmplat cu Ionuț Gologan, tânărul condamnat la închisoare acum 11 ani în Malaezia

Se împlinesc 11 ani de când Ionuț Gologan, un tânăr din comuna prahoveană Telega, era arestat în Malaezia, pe aeroportul din Kuala Lumpur,  după ce a fost prins cu 1,5 kilograme de metamfetamină. 

Povestea lui a făcut înconjurul lumii, iar presa românească a dezbătut cazul ani de zile. Inițial, tânărul fusese condamnat la moarte prin spânzurare, dar la final a primit 20 de ani de închisoare și 10 lovituri de baston de bambus. 
 
Potrivit observatorulph.ro, tatăl tânărului, Dumitru Gologan, nu a renunțat la lupta pe care o duce pentru ca fiul său fie extrădat și să execute pedeapsa într-o închisoare românească.
 
Când a fost arestat, în iunie 2012, Ionuț Gologan avea 21 de ani și lucra ca șofer pentru o firmă de transport din Germania. Legea legată de transportul de droguri este extrem de dură în Malaezia, iar consecințele faptului că el a efectuat un transport de metamfetamină l-a costat enorm.

De 11 ani, bărbatul e închis și își execută pedeapsa într-un penitenciar de maximă siguranță din Malaezia. Bunica lui a încetat din viață și nu l-a mai revăzut, dar tatăl său speră să îl scoată din Malaezia și să îl aducă în România. Potrivit legii din țara unde a fost închis, mai are 9 ani de ispășit în închisoare și va avea 41 de ani când va ieși, dacă nu se va schimba nimic. 

Vezi și: În țară sau în străinătate? Totul despre vacanțe, alături de Corina Caragea

FOTO: SURSA FACEBOOK/ STIRILE PRO TV

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni