ß
Weekend Sessions, cel mai cuminte festival din România, îi invită pe bucureșteni cu prietenii în grădina Casei Filipescu Cesianu a Muzeului Municipiului București (Calea Victoriei 151), în weekend-urile 1&2 iulie, 8&9 iulie, de la 16.00 la 21.00, la picnic în aer liber, concerte, expoziții, ateliere, dar și o selecție de bătuturi perfecte pentru serile calde de vară.
În primul weekend, vizitatorii vor putea participa la concerte cu Maxim Belciug - Chitară Clasică și Mara Halunga & Cauê de Marinis Project - Jazz Brazilian, fiecare seară include un DJ set cu viniluri dintr-o selecție specială: Sunday Service & Pocpescu de la JAH Guidance HIFI crew.
Mai mult, participanții vor putea lua parte la sesiuni de dans și mișcare conștientă cu Irina Marinescu, UNSHAME Dance. Cei mici se vor bucura de ateliere de Hola Hoop (unde pot participa și părinții), dar și atelier de flori presate cu Stefans Pressed Flowers & atelier de confecționat chitare cu Cristiana Petre de la Tiny Rockers.
De asemenea, participanții pot vizita de la 16.00 la 18.00 expozițiile primului muzeu cu profil de antropologie urbană din România: Muzeul Vârstelor.
Mai multe detalii despre program pot fi găsite la următorul link www.weekendsessions.ro/program.html - locul la festival putând fi rezervat pe Eventbook.ro.
Ajuns în al treilea an de program, Weekend Sessions aduce în 2023 un nou format pentru viața culturală națională, în care pune accentul pe socializare culturală și descoperirea celor mai frumoase muzee și grădini din București.
Primele muzee care au dat curs invitației Weekend Sessions sunt Muzeul Național de Artă a României, Muzeul Municipiului București: Casa Filipescu Cesianu, Muzeul de Artă Recentă, Muzeul Național al Țăranului Român, precum și Muzeul Municipiului București: Grădina & vila Nicolae Minovici.
Timp de 10 weekenduri, din mai până în octombrie, Weekend Sessions transformă muzeele și grădinile acestora în spații de întâlnire pentru Bucureșteni. Vizitatorii se vor bucura de sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop Indie de la artiști independenți, proiecții de film, momente de poezie contemporană, tururi ghidate de terapeuți, arhitecți, designeri, istorici şi alți invitați speciali, precum şi de sesiuni de mindfulness și yoga, discuții & dezbateri, ateliere creative pentru copii.
Fiecare zi de eveniment vine cu un program diferit și o nouă șansă de a cunoaște muzeele din București și fermecătoarele lor spații & colecții.
Muzeul Municipiului București: Casa Filipescu Cesianu, Calea Victoriei (1&2 iulie), 16.00-21.00
Muzeul Municipiului București: Casa Filipescu Cesianu, Calea Victoriei (8&9 iulie), 16.00-21.00
Muzeul Național al Țăranului Român, Str. Monetăriei 3, (5&6 august), 17:00-23.00
Muzeul Municipiului București: Grădina & vila Nicolae Minovici (30&1 octombrie), 15.00-20.00
Muzeul Municipiului București: Grădina & vila Nicolae Minovici (7&8 octombrie), 15.00-20.00
Acest program nu ar fi posibil fără susținerea UniCredit Bank, Aqua Carpatica, Flash Lighting Services SA și a vizitatorilor care cumpără bilet. Agenția de relații publice Golin este partenerul de comunicare al evenimentului Weekend Sessions.
Casa Filipescu Cesianu a Muzeului Municipiului București găzduiește primul muzeu cu profil de antropologie urbană din România: Muzeul Vârstelor.Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute este o poveste atât despre intimitate, cât și despre evoluția raporturilor dintre generații în ultimii trei sute de ani, pentru mediul urban românesc, având Bucureștiul drept studiu de caz.
Trăim şi înţelegem cu adevărat numai vârsta pe care o avem deși adunăm în «muzeul» personal prelungiri culturale ale generaţiilor mai vechi. Și în această moștenire primită, cu fiecare an trăit, adăugăm sentimente, întâmplări, proiecte. Muzeul Vârstelor este o proiecție despre cum ar fi arătat o zi din viața noastră, din secolul al XVIII-lea până în prezent. Și mai ales, despre cum a evoluat această zi simbolică în istorie, cu fiecare generație. Muzeul Vârstelor a fost deschis la Casa Filipescu-Cesianu pe data de 19 decembrie 2016.
Weekend Sessions este un program cultural independent care celebrează artiștii locali, spațiile publice emblematice și socializarea cu sens. A început în 2021 la Grădina Botanică a Universității din București unde a transformat un spațiu de picnic în prilej de experiențe memorabile și întâlniri cu sesiuni acustice de jazz, muzică clasică, pop indie de la artiști independenți, degustări de la antreprenori locali, proiecții de film în natură, momente de poezie, discuții cu terapeuți, sesiuni de mindfulness și yoga, ateliere creative pentru copii. În primii doi ani a reunit aproape 300 de artiști și invitați speciali, peste 30.000 de vizitatori adulți și 10.000 de copii. www.weekendsessions.ro
Gallery