• PRO TV
  • Văduva miliardarului Shahzda Dawood și mama lui Suleman, primul interviu după tragedie: „Îmi e dor de ei”

Văduva miliardarului Shahzda Dawood și mama lui Suleman, primul interviu după tragedie: „Îmi e dor de ei”

Văduva miliardarului Shahzda Dawood și mama lui Suleman, primul interviu după tragedie: „Îmi e dor de ei”

Paza de Coastă americană a găsit joi, 22 iunie, resturi ale submersibilului turistic Titan în apropierea epavei pachebotului Titanic. Cei cinci pasageri au fost declarați decedați, iar cauza ar fi o implozie petrecută la bordul vasului, la doar câteva ore după ce submersibilul a pierdut contactul cu nava-mamă.

La bordul lui Titan se aflau cinci pasageri: miliardarul britanic Hamish Harding, Shahzada Dawood - unul dintre cei mai bogați oameni din Pakistan - și fiul său Suleman, oceanograful francez Paul-Henry Nargelot și Stockton Rush, fondatorul și directorul executiv al OceanGate. Fiecare a plătit câte 250.000 de euro pentru expediția care le-a adus în cele din urmă moartea. 

Christine Dawood, primul interviu după tragedie. Femeia îi cedase locul fiului ei de 19 ani

Christine Dawood, văduva miliardarului Shahzda Dawood și mama tânărului de 19 ani a oferit un interviu emoționant pentru BBC.

Femeia a găsit puterea să vorbească despre momentul în care și-a văzut pentru ultima oară soțul și fiul, dar și despre momentul în care și-a pierdut speranța și s-a pregătit „pentru tot ce e mai rău”.

Christine Dawood, al cărei soț Shahzada și fiu Suleman au murit la bordul submersibilului Titan, a dezvăluit că intenționa să ia parte la expediția sortită eșecului, dar a renunțat pentru că fiul ei își dorea foarte mult să meargă.

Familia ei plănuia de ceva timp o călătorie pe submersibilul Titan, dar aceasta a fost amânată din cauza pandemiei Covid-19. Inițial, ea plănuise să facă excursia împreună cu soțul ei, deoarece Suleman era prea mic la acea vreme.

„Apoi am făcut un pas înapoi și i-am cedat locul lui Suleman, pentru că el chiar voia să meargă", a spus Dawood, potrivit CNN.

„M-am bucurat foarte mult pentru ei, pentru că amândoi își doreau cu adevărat să facă asta de foarte mult timp", a adăugat ea, potrivit sursei menționate mai sus. 

Întrebată de reporterul BBC ce sentiment o încearcă în legătură cu faptul că i-a cedat locul fiului ei în submersibil, văduva a refuzat să răspundă. 

Tânărul Suleman voia să intre în Cartea Recordurilor

Christine Dawood a mai spus pentru BBC că tânărul de 19 ani era „obsedat” de cubul Rubik și reușea să-l rezolve în 12 secunde. Ea a povestit că băiatul luase cu el pe Titan un cub Rubik și voia să intre în Cartea Recordurilor

„Suleman nu mergea nicăieri fără cubul său Rubik. El a spus: «Voi rezolva cubul Rubik la 3.700 de metri sub apă, pe Titanic». Era atât de entuziasmat de acest lucru”, și-a amintit Dawood.

Ce s-a întâmplat duminică, 18 iunie, după ce Titan a început scufundarea în Oceanul Atlantic

Christine și fiica ei, Alina, se aflau la bordul navei de suport Polar Prince în ziua în care Titan a coborât în adâncuri. Femeia și-a amintit că s-au îmbrățișat și au făcut glume dinaintea urcării soțului și fiului ei la bordul submersibilului Titan. 

Femeia a povestit momentul în care cei aflați la bordul navei Polar Prince au fost anunțați că personalul nu mai poate comunica cu Titan.

„Nu am înțeles în acel moment ce însemna asta. Apoi lucrurile au luat-o razna", a spus ea. 

Submersibilul Titan trebuia să trimită mesaje echipei de la suprafață, aflată pe nava Polar Prince, însă după doar o oră și 45 de minute după începerea expediției, a dispărut pur și simplu de pe radar. 

„Toată lumea a crezut că submersibilul va ieși la suprafață. Exista speranță”, a adăugat Dawood.

Christine a continuat: „Cred că mi-am pierdut speranța când am trecut de 96 de ore”. Ea a trimis apoi un mesaj familiei: „Mă pregătesc pentru ce e mai rău”.

@bbcnews "I really, really miss them." Christine Dawood, the mother and wife of two Titan passengers, recalls their last moments together in her first interview after the incident. #TitanicSub #SulemanDawood #Titan #OceanGate #BBCNews ♬ original sound - BBC News

Cu lacrimi în colțul ochilor, Christine a spus: „Îmi e dor de ei. Mi-e foarte dor de ei”. Ea a mărturisit că intenționează să continue munca soțului ei. 

Christine a mai declarat că ea și fiica ei vor învăța să rezolve cubul Rubik în memoria lui Suleman. „Ne-am promis că vom învăța pentru Suleman", a conchis Dawood.

Fotografii: capturi TikTok/ Profimedia Images

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni