• PRO TV
  • 5 dintre cele mai comune vise și semnificația lor ascunsă. Ce înseamnă când visezi că îți cade un dinte

5 dintre cele mai comune vise și semnificația lor ascunsă. Ce înseamnă când visezi că îți cade un dinte

5 dintre cele mai comune vise și semnificația lor ascunsă. Ce înseamnă când visezi că îți cade un dinte

Tuturor ni s-a întâmplat să visam, în repetate rânduri, că suntem în sala de examen și dăm un test deși am treminat școala de mult, că suntem urmăriți sau cădem în gol. Sunt vise comune, pe care mulți dintre noi le avem din când în când. Taboidul britanic Daily Mail a consultat un expert în vise, Dr. Daisy Mae, și a descifrat semnificația unora dintre cele mai comune dintre acestea.

În fiecare noapte, când dormim avem în jur de cinci episoade de vis, care pot dura între 15 și 40 de minute.

Când dormim, mintea noastră este activă, creând povești și imagini care pot părea cât se poate de reale, înfricoșătoare, absurde, profetice sau banale.

Dar anumite vise sunt mai frecvente decât altele – de exemplu, cele în care visam că murim sau că zburăm. Însă, de departe, cel mai căutat vis online este cel în care îți cade un dinte/o măsea.

Potrivit Daily Mail, 22.000 de oameni caută lunar ce înseamnă când visezi că îți cade un dinte. Pe locurile doi și trei sunt visele cu păianjeni și cele în care ești urmărit.

Iată care este semnificația celor mai populare 5 vise potrivit căutarilor online:

Ce înseamnă când visezi că îți cade un dinte

Dr. Mae a explicat: „Acesta este un vis cu adevărat obișnuit. Înseamnă adesea că visătorul este îngrijorat că va pierde ceva important pentru el. Acesta poate fi un membru al familiei, o relație sau chiar un anumit articol. Numai tu știi de ce ești îngrijorat”.

Ce înseamnă dacă visezi păianjeni

A visa despre păianjeni este puțin mai complicat, deoarece sensul visului poate varia în funcție de ceea ce face păianjenul și de cum te simți de obicei față de ei, spune expertul.

„Semnificația visului despre păianjeni depinde de ceea ce făceau de fapt păianjenii în vis. Dacă au existat păianjeni în jur și, în general, îți este frică de păianjeni, atunci s-ar putea să reflecte ceva de care ți-e frică în viața reală -  griji legate de relație, griji financiare sau chiar griji de muncă", spune expertul.

„Cu toate acestea, dacă păianjenul te mușcă, atunci s-ar putea să te simți atacat sau victimizat. De asemenea, cu cât păianjenul este mai mare, cu atât problema reală este mai mare”, spune Dr. Mae.

Ce înseamnă când visezi că ești urmărit

A fi urmărit „poate reflecta că fugi de probleme în viața reală, ceea ce nu este niciodată un lucru bun. În curând, aceste probleme vă vor ajunge din urmă, așa că cel mai bine este să stabiliți problema și să o rezolvați. Ar mai putea însemna, de asemenea, că sunteți copleșiți de responsabilitățile vieții”.

Ce înseamnă dacă visezi că îți cade părul 

„A visa că îți cade părul poate însemna adesea că îți este frică să îmbătrâneșți sau că te simți mai puțin atractiv. Din păcate, nu poți face nimic în privința îmbătrânirii, dar cu siguranță îți poți îmbunătăți nivelul de încredere, fiind mai amabil cu tine însuți, recunoscându-ți calitățile bune”, spune dr. Mae.

Ce înseamnă dacă visezi cădere (în gol)

Visele despre cădere indică de obicei o pierdere a controlului. De exemplu, dacă visezi atât căderea, cât și fuga, acest lucru ar putea sugera că ai pierdut controlul asupra a ceva și că alegi să nu rezolvi asta, spune Dr Mae.

Aceasta a adăugat: „Căderea indică adesea că cineva nu poate controla o anumită situație din viața sa și poate arăta anxietatea față de pierderea controlului asupra unor anumite evenimente sau lucruri care se întâmplă în viața cuiva. Sentimentul de cădere poate reprezenta un semn de neputință”.

Sursa foto: PROFIMEDIA

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni