• PRO TV
  • Xonia, prima reacție după ce a fost prinsă de polițiști fără permis valid și sub influența substanțelor interzise

Xonia, prima reacție după ce a fost prinsă de polițiști fără permis valid și sub influența substanțelor interzise

Xonia, prima reacție după ce a fost prinsă de polițiști fără permis valid și sub influența substanțelor interzise

Xonia s-a ales cu dosar penal după ce a fost surprinsă în trafic sub influența alcoolului și a substanțelor interzise. Mai mult, cântăreața nu avea permis de conducere. Prima și singura reacție a artistei.

Xonia a avut multe explicații de dat la poliție în dimineața zilei de vineri, 23 iunie. Artista a fost surprinsă de oamenii legii fără permis și sub influența alcoolului și a substanțelor interzise, în jurul orei 4:00 dimineața, pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei.

La câteva ore după incident, cântăreața a reacționat, pe rețelele sociale, în urma evenimentelor care au dus la întocmirea unui dosar penal.

Xonia, prima reacție după ce a condus sub influența alcoolului

Xonia a mărturisit că pregătește un răspuns amplu, pe care îl va publica pe contul ei de socializare:

În atenția prietenilor mei din mass-media, vă transmit declarația mea oficială și unică în orele ce urmează, pe acest cont de socializare. Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a scris Xonia la story. Ulterior a revenit cu precizările promise:

Referitor la întâmplarea intens mediatizată în ceea ce mă privește, vreau să vă asigur de întreaga mea bună credință, precum și de faptul că niciodată, în nicio împrejurare, nu am consumat substanțe interzise și nu încurajez asemenea comportamente. Din acest motiv m-am deplasat la I.N.M.L în vederea prelevării de probe biologice, pentru a face dovada contrară. Am convingerea că rezultatul testelor biologice vor evidenția lipsa unor astfel de substanțe, urmând ca organele statului să stabilească explicația pentru care dispozitivul de control inițial a furnizat indicii false sau eronate, ori care sunt factorii care pot influența un astfel de rezultat”, a scris Xonia pe Instagram.

În ceea ce privește consumul de băuturi alcoolice, astfel cum am declarat și în fața autorităților, cu mult anterior de a mă urca la volan consumasem o cantitate mică de vin și am considerat, în mod greșit, se pare, că după trecerea unui interval de timp, alcoolul s-ar fi eliminat. O astfel de apreciere eronată este o greșeală, pe care mi-o asum și, și nici de cum o sfidare a legii. Nu recomand nimănui să procedeze astfel. Sunt un om onest și așa voi continua să fiu. Până la primirea rezultatelor și finalizarea procedurilor legale, vă rog să-mi respectați decizia de a nu vorbi despre acest aspect. Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a adăugat artista.



Cântăreața a fost depistată pe bulevardul Barbu Văcărescu din Sectorul 2 al Capitalei. Verificările cu aparatul alcooltest au arătat că Xonia avea o alcoolemie de 0,25 la mie. În acest caz, cântăreața a fost amendată cu cel puțin 1.300 de lei.

Mai mult, polițiștii au constatat că Xonia avea asupra ei un permis de conducere emis în Australia, dar nu deținea și un permis internațional care să-i permită să conducă pe drumurile publice din România.

Xonia riscă să ajungă la închisoare. Ce spune Poliția Capitalei

Reprezentanții Poliției Capitalei au comunicat că Xonia a fost oprită în trafic de un echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră care efectua controale specifice pentru depistarea șoferilor băuți. Artista a încălcat două articole din Codul Penal și va trebui să suporte rigorile legii. 

Cântăreața riscă de la 6 luni la 3 ani de închisoare sau amendă penală, pentru conducerea unui autovehicul cu un permis necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau cu un permis retras ori anulat. Aceeași pedeapsă există și în cazul persoanelor al căror drept de a conduce a fost suspendat sau interzis prin lege.

Totodată, Xonia se face vinovată de încălcarea art. 336 alin. 2 Cod Penal, pentru care există o pedeapsă de la 1 la 5 ani de închisoare sau amendă penală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana care conducea autovehiculul se afla sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor interzise, dar și că nu avea dreptul de a conduce pe teritoriul României.

În acest context, a fost deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 336 alin.2 și art. 335 alin.2 din Codul Penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Capitalei.

Fotografii: @xonia

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni