ß
Moartea pasagerilor de pe Titan a fost confirmată, în data de 22 iunie, de Garda de Coastă și de OceanGate. Rămășițele găsite lângă epava Titanicului erau părți din acesta.
Au fost descoperite în total cinci părți componente ale submersibilului. Sunt elemente importante care le-au confirmat căutătorilor că este într-adevăr vorba despre Titan, potrivit stirileprotv.ro.
În data de 22 iunie 2023, Garda de Coastă americană a transmis că au fost descoperite mai multe resturi în zona de căutare:
John Mauger, contraamiral al Gărzii de Coastă SUA: „Un ROV - vehicul controlat de la distanță de la bordul navei Horizon Arctic a descoperit conul din partea din spate a submersibiliului Titan, la circa 480 de metri de prora Titanicului, pe fundul apei. După consultarea cu experți ai comandamentului de căutare am constatat că resturile au legătură cu pierderea catastrofală a camerei de presiune. După ce am ajuns la această concluzie, am anunțat imediat familiile (pasagerilor). În numele Gărzii de Coastă a Statelor Unite și a întregului comandament de căutare, transmit sincere condoleanțe familiilor”.
Contraamiralul John Mauger, din cadrul Pazei de Coastă a SUA, a declarat că nava a suferit o „implozie catastrofală”, ucigând toate cele cinci persoane aflate la bord, scrie CNN. O implozie este atunci când un obiect se prăbuşeşte brusc şi violent. La acele adâncimi, submersibilul este supus unei presiuni uriaşe şi chiar şi cel mai mic defect structural ar putea fi dezastruos, spun experţii. Pe rețelele sociale au început să apară diverse filmulețe și imagini care arată cum s-ar fi produs implozia submersibilului Titan. Filmulețul de mai jos a devenit viral.
Sursă foto: captură video, Getty Images
Vezi și:
Gallery