• PRO TV
  • Un elev care susținea Evaluarea Națională a fost trasportat de urgență la spital

Un elev care susținea Evaluarea Națională a fost trasportat de urgență la spital

Un elev care susținea Evaluarea Națională a fost trasportat de urgență la spital

În cursul zilei de miercuri, 21 iunie 2023, elevii de clasa a VIII-a au susținut examenul de Evaluare Națională la Matematică. 

În timpul examenului de matematică, un elev al Şcoalii Gimnaziale Maşloc din judeul Timiş și-a pus capul pe bancă și nu a mai reacționat, atunci când profesorii supraveghetori au încercat să discute cu el. Imediat după ce s-a sesizat starea de rău a copilului, cadrele didactice au sunat la 112, iar tânărul a fost transportat de urgență la spital.

„Legat de copilul căruia i s-a făcut rău în timpul probei de matematică, vă comunicăm că acesta provine din Centrul organizat la Şcoala Gimnazială Maşloc. Din relatările preşedintelui comisiei de la Maşloc, am reţinut că în timpul probei, elevul a aplecat capul pe masă şi la insistenţele asistenţilor, acesta nu a reacţionat. A fost chemat preşedintele, s-a încercat de mai multe ori comunicarea cu minorul şi pentru că acesta nu a dat niciun semn că i-ar auzi şi că reacţionează, s-a urmat imediat procedura de urgenţă şi a fost solicitat prin 112, serviciul de ambulanţă. Precizăm că punctul de ambulanţă este în localitate şi imediat a fost anunţată familia”, a precizat Aura Danielescu, şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, conform news.ro.

După ce a fost transportat la spital, conducerea unității de învățământ a luat legătura cu familia minorului, pentru solicitarea unui subiect de rezervă. Părinții au refuzat ca fiul lor să reia proba la matematică, iar comisia de corectare va lua în considerare doar ceea ce a apucat să scrie elevul, până i s-a făcut rău.

„Nu s-a solicitat subiect de rezervă, luându-se în considerare ceea ce a scris elevul până la acel moment. A fost opţiunea părinţilor/reprezentanţilor legali ai minorului”, a mai precizat Aura Danielescu.

Sursă foto: Shutterstock

VEZI ȘI VIDEO

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni