• PRO TV
  • Se poate întoarce Piedone la Primărie? Cine aprobă întoarcerea și cine spune altfel

Se poate întoarce Piedone la Primărie? Cine aprobă întoarcerea și cine spune altfel

Se poate întoarce Piedone la Primărie? Cine aprobă întoarcerea și cine spune altfel

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat dupa o decizie a instantei supreme. Fostul primar al Sectorului 5 fusese condamnat în dosarul Colectiv!

Acesta a declarat, la eliberarea din penitenciarul Jilava, că se întoarce în funcția de primar al Sectorului 5 și își va duce mandatul până la capăt. În plus, a precizat că nu va cere despăgubiri statului, după ce a fost achitat.
 
În ceea ce privește posibilitatea ca acesta chiar să se poată întoarce legal, specialiștii se contrazic. Potrivit presshub, Prefectura Bucuresti spune ca se poate întarce, în timp ce  specialistii in Drept afirmă ca regulile nu sunt clare.
 
„Este o mare discutie aici, pentru ca sunt acte ale altor autoritati care au intrat in circuitul civil. Teoretic, prin achitarea aceasta este ca si cand nu ar fi fost condamnat. Eu as aprecia ca ar trebui sa fie intors primar, dar unii spun ca nu”, a declarat un specialist in Drept pentru PRESShub.

Vezi mai multe fotografii cu Cristian Popescu Piedone în Galeria Foto

Cristian Popescu Piedone era primarul Sectorului 5 al Cepitalei atunci când a fost condamnat în dosarul Colectiv. Odată cu hotărârea luată de magistrați, mandatul său a încetat.Pentru întoarcere, deși legile sunt neclare, se pare că decizia finală o are tot Prefectura Capitalei, care aprobă acest lucru.

Piedone a stat în închisoare un an și o lună.Înalta Curte de Casație și Justiție i-a admis lui Piedone un recurs în casație, o cale extraordinară de atac. Astfel, fostul primar, condamnat pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv, a fost achitat pe motiv că fapta nu există.
 

FOTO: FACEBOOK CRISTIAN POPESCU PIEDONE 

Vezi și video:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni