La începutul săptămânii a avut loc Evaluarea Națională la Limba Română, iar elevii de clasa a VIII-a s-au străduit să rezolve cât mai corect cerințele date de profesori. Unii dintre ei și-au lăsat imaginaia să curgă și au oferit răspunsuri originale și sincere, care au devenit "perlele" atât de apreciate în fiecare an. Iată ce au descoperit profesorii în lucrările elevilor!
Una dintre cerințele cu care s-au confruntat elevii clasei a VIII-a, la examenul de Limbă Română a fost transcrierea unei propoziții subordonate dintr-un enunț, relatează digi24. Puțin confuz, unul dintre elevi a ținut totuși să ofere un răspuns și a scris următoare „Vacile sunt subordonate omului, iar talanga e subordonată vacii", răspuns care cu siguranță merită un premiu pentru originalitate.
Într-un alt excercițu, li s-a cerut acestora să găsească un element comun din ambele texte. Astfel, un elev a considerat că elementul comun "este că subiectele la evaluarea națională conțin ambele texte".
Elevii au avut de rezolvat și un exercițiu ce privește folosirea corectă a formei negative la imperativ a verbului "a face", iar pronumele "ea" să fie folosit ca un complement prepozițional. Pentru a economisi timp și spațiu pe foaia albă, un elev a decis să combine cele doua cerințe și a ieșit următorul răspuns: "”Nu face pe ea”.
Și la exercițiul de argumentare au existat perle care au stârnit zâmbete. Elevilor li s-a cerut să argumenteze importanța respectării regulilor, iar un elev a scris:
"Foarte, foarte importante sunt regulile. Ce ne-am face fără ele? Fără reguli, ar fi lupte și războaie! Și chiar sunt!"
Confuzie a existat și la exercițiul ce a vizat verificarea cunostiintelor în materie de figuri de stil. Acestora li s-a cerut să aleagă două figuri de stil dintr-un text dat, iar unul dintre elevi a nu și-a amintit forma corectă a cuvântului ”piercing-uri” și a scris "piersuri".
Sursă foto: Shutterstock