• PRO TV
  • Stockton Rush, pilotul și fondatorul firmei de expediții oceanice spre Titanic, dezvăluise cea mai mare frică a lui

Stockton Rush, pilotul și fondatorul firmei de expediții oceanice spre Titanic, dezvăluise cea mai mare frică a lui

Stockton Rush, pilotul și fondatorul firmei de expediții oceanice spre Titanic, dezvăluise cea mai mare frică a lui

Stockton Rush, fondatorul companiei „OceanGate Expeditions” și pilotul sumersibilului Titan, avea o mare temere în legătură cu expedițiile spre Titanic. Bărbatul, care se află la bordul submarinului dispărut, știa care este cel mai mare pericol pentru cei de la bord.

Vara trecută, Stockton Rush (61 de ani) a dezvăluit care este cea mai mare frică a sa în ceea ce privește expedițiile oceanice spre epava vasului Titanic. Cei pe care îi ducea la peste 4.000 de metri sub nivelul mării au putut afla care este cel mai rău lucru care li se poate întâmpla.

În ciuda mărturiilor sale, oameni importanți din lumea afacerilor au plătit mii de dolari pentru un loc inconfortabil, pentru vizitarea epavei pachebotului Titanic.

Ceea ce mă îngrijorează cel mai mult sunt lucrurile care mă vor împiedica să ies la suprafață. Surplombe, plase de pescuit, pericole de încurcare”, spunea Stockton Rush în podcastul Unsung Science, găzduit de CBS News.

Totuși, fondatorul companiei de expediții OceanGate spunea că toate aceste obstacole pot fi evitate, datorită experienței sale de pilotaj. Conform mărturiilor apărute după dispariția submersibilului, vasul este pilotat cu ajutorul unui controller asemănător celor folosite la PS4.


FOTO: Profimediaimages.ro

Stockton Rush: „Dacă vrei să fii în siguranță, nu te da jos din pat”

Tot atunci, CEO-ul companiei OceanGate le-a răspuns celor care susțineau că incursiunile subacvatice spre Titanic sunt periculoase.

Dacă vrei să fii în siguranță, nu te da jos din pat! Nu te urca în mașină! Nu face nimic! La un moment dat, o să-ți asumi un anumit risc și este într-adevăr o chestiune de risc-recompensă. Cred că pot face asta la fel de sigur încălcând regulile”, mai spunea Rush.

Un aventurier german care a fost pe submarinul Titan a dezvăluit că misiunea sa a fost una sinucigașă. Bărbatul a povestit că vasul s-a scufundat cu întârziere, din cauza unor probleme tehnice, iar condițiile de găzduire de pe vas sunt imposibile. 

Trebuie să ai nervii tari, să nu fi claustrofob și să poți să stai cu picioarele încrucișate pentru 10 ore. Cred că e iadul acolo jos. Nu ai loc de nimic, sunt doar 4 grade, nu ai scaun, nu ai toaletă”, a povestit acesta.

Toată lumea se teme pentru viața celor 5 ocupanți ai submarinului, în timp ce experții susțin că pasagerii au rămas fără oxigen și că ar putea muri sufocați.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni