• PRO TV
  • Mărturiile unui bărbat care a fost pe submarinul Titan: ”A fost o misiune sinucigașă!”

Mărturiile unui bărbat care a fost pe submarinul Titan: ”A fost o misiune sinucigașă!”

Mărturiile unui bărbat care a fost pe submarinul Titan: ”A fost o misiune sinucigașă!”

Un aventurier german, care a plătit să vadă epava Titanicului de pe submarinul Titan, acum dispărut, spune că expediția a fost o ”misiune sinucigașă”.

Arthur Loibl  (60 de ani) s-a scufundat 3800 de metri în Oceanul Atlantic, în august 2021, și spune că a fost incredibil de norocos că a supraviețuit.

Povestea lui este relevantă acum, în condițiile în care, duminică, submarinul Titan a dispărul în adâncul oceanului și a pierdut legătura cu cei de la suprafață, iar cei cinci pasageri de la bord mai au 24 de ore de trăit.

Loibl și-a amintit pentru ziarul Bild că primul submarin cu care au încercat să se scufunde nu a funcționat, că o a doua încercare de scufundare a fost abandonată, pentru că au căzut niște piese din el, și că misiunea a început cu cinci ore mai târziu din cauza unor probleme tehnice. 

Loibl suspectează că dispariția de acum a submersibilului Titan poate avea una dintre motivele de mai sus. 

”A fost o misiune sinucigașă”, a spus Loibl. 

Acesta a vorbit și despre condițiile din submarin. În habitaclu de 6,7 m, pot încăpea doar cinci pasageri. Nu sunt locuri de stat, e doar o toaletă (cu o perdea neagră care se trage pentru intimitate). La o adâncime de 950 de metri, lumina soarelui nu mai poate penetra întunericul oceanului. 

”Trebuie să ai nervii tari, să nu fi claustrofob și să poți să stai cu picioarele încrucișate pentru 10 ore. Cred că e iadul acolo jos. Nu ai loc de nimic, sunt doar 4 grade, nu ai scaun, nu ai toaletă”.

Loibl spune că urmărește știrile privind submarinul lipsă și operațiunile de salvare - mai ales că pasagerii dispăruți mai au foarte puțin timp din moment ce rezerva de ogixen s-a diminuat drastic până la această oră.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni