• PRO TV
  • Pasagerii din submarinul care a dispărut în timp ce se îndrepta spre Titanic mai au 50 de ore de trăit. Ce spun experții

Pasagerii din submarinul care a dispărut în timp ce se îndrepta spre Titanic mai au 50 de ore de trăit. Ce spun experții

Pasagerii din submarinul care a dispărut în timp ce se îndrepta spre Titanic mai au 50 de ore de trăit. Ce spun experții

Un submarin, care ducea turiști la epava Titanicului din adâncul Oceanului Atlantic, a dispărut fără urmă de pe radar, iar acum au loc căutări intense pentru găsirea acestuia. 

La bordul submarinului - care are drept tarif 250.000 de dolari de persoană -  se află cinci pasageri, printre care și miliardarul britanic Hamish Harding sau unul dintre cei mai bogați oameni din Pakistan, Shahzada Dawood.

Submarinul - numit Titan - trebuia să trimită mesaje echipei de la suprafață, aflată pe nava The Polar Prince, însă după doar o oră și 45 de minute după începerea expediției, a dispărut pur și simplu de pe radar. 

Ultimul mesaj a fost transmis, conform The Times, luni, în jurul orei 15.00. Sursele spun că, la acest moment, Titan se afla chiar deasupra Titanicului, la o adâncime de 3300 de metri. După aceea, nu s-a mai știut nimic de submersibil. 

Specialiștii se tem că Titan ar putea fi prins în măruntaiele descompuse ale Titanicului. Micul submarin are o capacitate de doar cinci locuri: pilotul plus alte patru persoane, iar capacitatea de aprovizionare cu oxigen acoperă până la 96 de ore. 

Asta înseamnă că echipajul aflat pe submarin mai are rezerve de oxigen doar până joi.

Amiralul John Mauger, de la Paza de Coastă a Statelor Unite - cel care supraveghează această operațiune de salvare - spune că atât nave cât și avioane au împânzit zona, unele având sonare care pot monitoriza până la o adâncime de 3500 de metri.

Fostul comandant al unui submarin nuclear, David Marquet, crede că sunt mai puțin de 1% șanse ca oamenii să supraviețuiască ”dacă se află pe fundul oceanului”.

”Nu mai au foarte mult timp, dacă ne referim la rezerva de oxigen aflată la dispoziția pasagerilor. Dacă mai sunt în viață, vor trebui să încerce să se calmeze, să minimizeze activitatea fizică și să doarmă cât mai mult pentru că doar așa se poate prelungi rezerva de oxigen”.

Foto: Profimediaimages.ro

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni