• PRO TV
  • Destinațiile preferate de români pentru vacanța de vară 2023. Italia rămâne în topul preferințelor

Destinațiile preferate de români pentru vacanța de vară 2023. Italia rămâne în topul preferințelor

Destinațiile preferate de români pentru vacanța de vară 2023. Italia rămâne în topul preferințelor

Vara a început, iar românii au început deja să călătorească către destinațiile preferate. Potrivit unor date adunate de eSKy,  o platformă online specializată în rezervările de bilete de avion, există câteva destinații de vacanță pe care românii nu le vor rata anul aceasta. Iată top destinații preferate de români pentru vacanta de vară 2023.

În topul destinațiilor de vacanță populare printre români se numără Italia, Spania și Grecia, Italia fiind pe primul loc, cu 30% din totalul căutărilor pentru cele mai populare zece destinații.

Se pare că românii iubesc peisajele, mâncarea și atmosfera italiană, preferând să își petreacă vacanța de vară în orașe precum Roma, Milano, Veneţia, Napoli, Bologna şi Catania, în Sicilia.

Nici Spania nu este de ignorat. Aflată pe locul doi în topul căutărilor românilor, Spania oferă o gamă largă de atracții turistice, plaje spectaculoase și mâncare delicioasă, motiv pentru care nu e de mirare că românii aleg să meargă în concediu în orașe precum Madrid, Valencia, Barcelona sau Alicante.

În ceea ce privește destinația Grecia, românii își petrec vacanța de vară în Atena, Corfu, Zakynthos și insula Heraklion.

Dacă nu aleg destinații precum cele de mai sus, românii se bucura de o escapadă în Franța, în orașe precum Paris sau Nisa, datorită mirobolantei Coasta de Azur, Turcia, în orașe precum Istanbul și Antalya, urmate de Portugalia, Cipru, SUA, Emiratele Arabe Unite şi Egipt.

Aceeași analiză realizată de platforma menționată mai sus arată că românii prefera să își planifice vacanțele mult mai devreme de luna mai, în detrimentul ofertelor last minute. În ceea ce privește durata concediului, acesta variază în funcție de destinația aleasă. Pentru o vacanță petrecută în Turcia, românii aleg o perioada de șase zile, în timp ce în Spania pot sta până la opt zile.

“Excepţia în această categorie este reprezentată de Statele Unite, unde românii intenţionează să petreacă mai mult de două săptămâni. În medie, intervalul dintre zborurile de dus şi cele de întors este de 16 zile”, a dezvăluit platforma menționată mai sus, citată de Agerpres.

Sursă foto: Shutterstock

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni