• PRO TV
  • Care este semnificația numelui băiețelului lui Theo Rose

Care este semnificația numelui băiețelului lui Theo Rose

Care este semnificația numelui băiețelului lui Theo Rose

Theo Rose a născut în cursul zilei de miercuri, 14 iunie 2023!

Artista în vârstă de 25 de ani și Anghel Damian, partenerul ei, trăiesc momente magice, alături de fiul lor, Sasha Ioan. Pe rețelele de socializare, cântăreața a postat primul mesaj, după ce a născut.

"E aici! Îl țin în brațe! E superb! Mulțumesc tuturor pentru grijă! Mă refac puțin și vă povestesc. Doamne ajută!”."

Vezi mai multe fotografii cu Theo Rose, dar și cu mesajul pus după naștere, în Galeria Foto atașată

Când era însărcinată, în timp ce făcea un live, Theo și-a arătat burtica de gravidă, la cererea admiratorilor. Întrebată dacă a ales numele bebelușului, cântăreața a răspuns sincer și a dezvăluit că unul dintre prenumele băiețelului ei va fi Ioan.

„Știu sigur că unul dintre prenume va fi Ioan."

Conform explicațiilor religioase, Ioan s-ar traduce "Dumnezeu m-a milostivit". În ebraică, numele de băiat Ioan este compus din „Jahve” (în forma scurtă „Jo”) și „hanan”, care înseamnă „a avea milă”. Din acestea reiese „Jahve a avut milă”, adică „Dumnezeul a avut milă”. La origine, numele este un fel de formulă de mulțumire față de divinitate, spun specialiștii.

Vezi mai multe fotografii cu Theo Rose, dar și cu mesajul pus după naștere, în Galeria Foto atașată

Biserica Ortodoxă cinsteşte mai mulţi sfinţi care s-au numit Ioan sau Ioana.

Mai întâi trebuie amintit Sfântul Ioan Botezătorul, cel care propovăduia venirea Mântuitorului şi care L-a botezat pe Domnul nostru, Iisus Hristos în râul Iordan. Fără a se teme de autorităţile vremii aceleia, Sfântul Ioan a spus mereu adevărul, în cele din urmă fiind întemniţat, apoi tăindu-i-se capul. Este unul dintre cei mai importanţi sfinţi în cultul creştin, simbol al adevărului, al lucrării neîntrerupte şi al smereniei, deoarece sfântul trăia modest, sărac pe dinafară, dar atât de bogat în inima sa.

Sasha este celălalt nume al băielului și este o variantă rusească a numelui Alexandru. Înseamnă protector al bărbaților sau al oamenilor și se traduce prin „a apăra”, „a proteja.”

Vezi și video:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni