• PRO TV
  • George Soros a decis cui lasă averea de 25 de miliarde de dolari. Fiul său mai mare nu este moștenitorul

George Soros a decis cui lasă averea de 25 de miliarde de dolari. Fiul său mai mare nu este moștenitorul

George Soros a decis cui lasă averea de 25 de miliarde de dolari. Fiul său mai mare nu este moștenitorul

Cunoscutul antreprenor și filantrop de origine maghiară George Soros a predat ștafeta afacerilor sale unuia dintre fiii săi care în trecut se declara rușinat de averea familiei. Fiul cel mare al economistului, Jonathan, a fost lăsat fără moștenirea de 25 de miliarde de dolari.

George Soros (92 de ani), pe numele său real György Schwartz, are 5 copii, însă doar unul dintre ei va conduce imperiul financiar creat de el. Cunoscutul filantrop, care până în prezent a donat nu mai puțin de 32 de miliarde de dolari, a predat controlul averii sale către fiul său cel mic, Alexander (37 de ani).

Tânărul, care a absolvit Universitatea din New York, declara în urmă cu câțiva ani că se simte rușinat de averea impresionantă a familiei sale. Într-un interviu acordat ziarului The Wall Street Journal, Alexander Soros a dezvăluit că e mult mai implicat politic decât tatăl lui.

Oricât de mult mi-ar plăcea să scot bani din politică, atâta timp cât o face cealaltă parte, va trebui să o facem”, a spus moștenitorul.

Alexander Soros (foto) este președintele consiliului de administrație la Open Society Foundations, o rețea de fundații care sprijină financiar grupurile societății civile din întreaga lume, fondată și condusă de tatăl său.

În 2018, Alex Soros a obținut un doctorat în Istorie la Universitatea Berkley din California. La fel ca tatăl său este un filantrop apreciat, cu contribuții majore către organizația Jewish Funds for Justice.

Alexander este fiul lui George Soros cu istoricul Susan Weber, a doua soție a magnatului. El mai are un frate mai mic, Gregory (34 de ani).

Fiul cel mare al lui George Soros lăsat pe margine



Anunțul predării ștafetei către Alexander l-a susprins pe fiul cel mare al magnatului, Jonathan (52 de ani). Bărbatul nu se aștepta la această mutare, mai ales că a fost considerat, decenii la rând, favorit la preluarea afacerilor familiei.

Jonathan Soros este fiul lui George Soros din prima căsătorie, cu Annaliese Witschak. Cei doi s-au căsătorit în 1960 și au divorțat în 1983.

George Soros este un supraviețuitor al Holocaustului. El și-a construit averea ca administrator de fonduri speculative în anii 1970 și 1980, luând decizii financiare îndrăznețe și uneori imprevizibile care s-au dovedit a fi profitabile.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni