• PRO TV
  • Donald Trump, condamnat pentru agresiune sexuală în cazul Elizabeth Jean Carroll. Anunțul fostului președinte

Donald Trump, condamnat pentru agresiune sexuală în cazul Elizabeth Jean Carroll. Anunțul fostului președinte

Donald Trump, condamnat pentru agresiune sexuală în cazul Elizabeth Jean Carroll. Anunțul fostului președinte

Donald Trump (76 de ani) a fost găsit vinovat de agresiune sexuală în procesul civil deschis de jurnalista și scriitoarea Elizabeth Jean Carroll. Un juriu federal din Manhattan a stabilit despăgubiri de milioane de dolari în acest caz.

Fostul președinte american Donald Trump a anunțat că va face apel la decizia instanței federale din Manhattan, care marți l-a găsit vinovat de agresiune sexuală împotriva scriitoarei Elizabeth Jean Carroll. 

Femeia a susținut în instanță că a fost violată în cabina de probă a unui magazin de lux, în 1996, iar ulterior Trump a defăimat-o negând acuzația, scrie CNN. 

Juriul desemnat să judece cazul a reținut acuzația de abuz sexual, suficient pentru a-l face responsabil de agresiune, însă a constatat că femeia nu a putut dovedi că a fost violată. 

Vom face apel la această decizie. Este o rușine”, a declarat Donald Trump pe rețeaua sa socială, Truth Social
Donald Trump a mai avut probleme cu Stormy Daniels, fosta actriță XXX pe care ar fi plătit-o să nu divulge că a avut o aventură cu ea. 

Elizabeth Jean Carroll l-a acuzat pe Trump și de defăimare, după ce a negat violul, replicând că „nu e genul ei”. Mai mult, fostul președinte a catalogat acuzațiile scadaloase, menite a spori vânzările cărții ei recent lansate.

E. Jean Carroll: „Azi, lumea știe în sfârșit adevărul”



E. Jean Carroll a catalogat verdictul „o victorie”, fiind mulțumită de acesta. Instanța a stabilit despăgubiri de 5 milioane de dolari, pe care Donald Trump trebuie să le plătească femeii. Dacă fostul președinte va face apel, verdictul final ca veni abia după epuizarea acestei căi de atac.

Am deschis un proces împotriva lui Donald Trump pentru a-mi reabilita numele și pentru a-mi recăpăta viața. Azi, lumea știe în sfârșit adevărul. Această victorie nu este doar a mea, ci a oricăriei femei care a suferit fiindcă nu a fost crezută”, a declarat E. Jean Carroll.

Scriitoarea a deschis procesul în luna noiembrie 2022, în temeiul Legii statului New York pentru adulții supraviețuitori, un proiect de lege care permite judecarea spețelor de agresiune sexuală cu termene de prescripție expirate.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni