• PRO TV
  • Ce semnificație are numele ales de Daniela Crudu pentru fetița ei?

Ce semnificație are numele ales de Daniela Crudu pentru fetița ei?

Ce semnificație are numele ales de Daniela Crudu pentru fetița ei?

Daniela Crudu a născut pe 1 mai, dar a postat primele imagini de pe patul de spital, cu bebelușul lângă ea, a doua zi după naștere. Alături de pozele postate este scrisă data 1.05.2023, dată care arată momentul în care a fost făcută fotografia.   

Rezervată la început în privința sarcinii, după ce a trecut pragul de trei luni, Daniela Crudu și-a arătat și burtica ori de câte ori avea ocazia, iar la o emisiune mondenă a povestit și despre numele ales pentru fetiță: Daiana.

„Ce moment frumos! O va chema Daiana! Am primit testul din America pe mail. Este 100%  fetiță. Îmi doream fetiță. Prima oară nu știam nici eu, dar m-am gândit mai bine, la fetiță o să știu eu ce să îi fac. Vreau să fac băiță cu ea, vreau să mă machiez cu ea".

„E cuminte (n.r iubitul) și mă ajută cu tot ce poate și el. Îți dai seama că nu știe ce să facă ca să îmi fie ușor și mie, să nu mă agit, să nu mă stresez, că eu sunt și agitată, imediat îmi vin nervii. Țip din orice acum, mă enervez mai rău acum. (…) Nu sunt eu destul de cunoscută? (…) Nici nu luam pe cineva care să… (n.r vrea să fie cunoscut). De exemplu, dacă era el cunoscut, ok, dar așa să îmi iau pe unul care să vrea să devină cunoscut, adică pe spatele meu, n-aș fi acceptat niciodată", a declarat Daniela Crudu. 

Potrivit unui site care analizează originea numelor, Daiana este o variantă a numelui Diana și este un nume de origine latină.

Ce înseamnă numele Daiana?

Daiana înseamnă „divin”, „asemănător unei zeițe”, „ceresc” și „luminos” (din latină „dius/dia” = divin, sau indo-european „deiwo” = Dumnezeu/lumină/zi sau „*dei-“ = a străluci ).

 Zeița "Daiana-Diana" își are originile în mitologia romană și este zeiță a Lunii, a pădurilor și a vânătorii, dar și a nașterii.   Zeița "Daiana - Diana", în mitologia română, era fiica lui Jupiter și al Latoniei și sora lui Apolo.


Vezi în Galeria Foto imagini cu fiica Danielei Crudu 


FOTO: Daniela Crudu Instagram/ Daniela Crudu TikTok 

VEZI ȘI VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni