• PRO TV
  • Cuvintele feminin și masculin nu mai sunt acceptate într-o școală din SUA la lecțiile despre sistemul reproductiv

Cuvintele feminin și masculin nu mai sunt acceptate într-o școală din SUA la lecțiile despre sistemul reproductiv

Cuvintele feminin și masculin nu mai sunt acceptate într-o școală din SUA la lecțiile despre sistemul reproductiv

Reprezentații unei școli elementare din Vermont, SUA, au anunțat părinții că nu va mai folosi termenii „masculin”, „feminin”, „băiat” și „fată” în lecțiile de anatomie și sistemul reproductiv. Decizia a stârnit o dezbatere aprinsă peste Ocean, însă cei mai mulți părinți care au copii la școala cu pricina sunt de acord cu acest tip de discurs.

Părinții elevilor de clasa a V-a de la Școala Founders Memorial din Essex Junction, Vermont, au primit o scrisoare de la directoare prin care sunt anunțați că instituția a instituit modificări în programa școlară în ceea ce privește modul în care vor fi predate la clasă lecțiile despre anatomie și știință.

Sara Jablonski le-a explicat părinților că școala a adoptat un discurs mai „inclusiv” în ceea ce privește genurile și identitatea de gen a persoanelor. 

Prin urmare, școala nu va mai folosi la lecțiile de anatomie și sistemul reproductiv termenii masculin, feminin, băiat și fată și îi va înlocui cu cuvinte cu acceptare largă.

În locul cuvintelor băiat și masculin, școala va folosi termenii persoană care produce spermă, iar în loc de fată și feminin se va folosi expresia persoană care produce ouă

În efortul de a alinia curricula noastră la politica noastră de echitate, profesorii vor folosi un limbaj care să includă genul în această unitate. Cu orice diferențe, ne străduim să folosim limbajul persoana în primul rând ca cea mai bună practică”, se arată în scrisoarea trimisă părinților, conform New York Post.

Jennifer Lopez este una dintre vedetele care au dat detalii despre identitatea de gen copiilor lor. Cum i se adresează J Lo fiicei ei, Emme

Părinții, de acord cu decizia școlii

Anunțul a produs o dezbatere aprinsă în toată țara, iar presa a relatat pe larg pe marginea acestui subiect. Unele publicații au criticat decizia, însă părinții care au copii la școlile din comitat s-au declarat de acord cu folosirea noilor termeni.

Sunt mulțumită pentru mediul incluziv pe care EWSD (Essex Westford School District – n.red.) se străduiește să-l creeze. Dacă sunteți atât de agitați de utilizarea cuvântului persoană în loc de bărbat sau femeie, poate doriți să priviți în interior ce anume vă sperie”, a scris o femeie pe contul de socializare al instituției.

Vă mulțumesc foarte mult pentru că ați fost îndrăzneți și ați recunoscut că există o mulțime de oameni care sunt lăsați în afara sistemului de clasificare a genurilor. Nimeni nu este rănit când practicăm incluziunea”, a scris altcineva.

După ce subiectul a ajuns în presa centrală, conducerea districtuală a școlilor a transmis un nou mesaj, pe site-ul instituției.

EWSD continuă să utilizeze aceleași standarde aprobate de AOE (Agenția de Educație din Vermont - n. red.) cu actualizări de limbă în conformitate cu recomandările Vermont Agency Education. Conform Politicii de echitate EWSD, rămânem angajați să utilizăm un limbaj și practici incluzive pentru a ne asigura că toți studenții cresc și prosperă.

De asemenea, ne străduim să modelăm bunăvoință, respect și civilizație studenților noștri. Pe măsură ce ne angajăm cu transparență cu comunitatea noastră, Consiliul nu va tolera critica violentă, limbajul de ură sau amenințător sau alte abuzuri asupra  personalului nostru. Ne sprijinim pe deplin educatorii, administratorii și munca lor, asigurând excelența academică în respectarea standardelor de stat.”

Fotografii: Shutterstock

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni