• PRO TV
  • Momentul de geniu al Victoriei Raileanu din filmul Taximetriști: „A fost mai dur decât la spectacol”

Momentul de geniu al Victoriei Raileanu din filmul Taximetriști: „A fost mai dur decât la spectacol”

Momentul de geniu al Victoriei Raileanu din filmul Taximetriști: „A fost mai dur decât la spectacol”

Victoria Raileanu este unul dintre actorii selectați de Bogdan Theodor Olteanu pentru distribuția filmului „Taximetriști”. După aproape 5 ani în care a jucat în piesa de teatru cu același nume, actrița de 34 de ani a făcut un rol memorabil în lungmetrajul scris de Bogdan Theodor Olteanu și Adrian Nicolae. 

Când Bogdan Theodor Olteanu și Adrian Nicolae au ieșit „pe piață” cu originala piesă de teatru Taximetriști, criticii au căutat în zadar defecte. N-aveai ce să reproșezi piesei, care disecă atât de fin problemele de zi cu zi ale unor oameni, singuri sau cupluri, pentru care drumul spre fericire e la fel de anevoios ca al nostru. 

Spectacolul, cu Alexandru Ion, Victoria Raileanu, Maria Popistașu și Rolando Matsangos, se mai joacă și acum (la Apollo 111), la 4 ani și jumătate de la lansare.

Trecerea de la piesa de teatru la film a fost firească, spune Victoria Raileanu, actrița care a primit în film același rol pe care-l are în spectacol. Însă, spune actrița, există unele diferențe între rolul pe care-l face acolo și cel pe care-l execută, exemplar, în film. 

A fost altceva, a fost o direrență, și mă refer în primul rând la secvența aceea mai dură pe care o joc. A fost diferit, deorece, în ceea ce privește personajul meu au fost schimbări destul de mari în ceea ce privește textul și abordarea pe care o am în privința partenerului meu, Rolando Matsangos. A fost mai dur la film, decât la spectacol”, spune actrița.

Victoria Raileanu: „Acea secvență mă zguduie întotdeauna”


Soție de taximetrist care-și duce nefericirea în spate, Victoria (numele personajului său – n.red.) răbufnește dur când își dă seama că are un partener de viață care nu-i înțelege suferința. Actrița ne-a dezvăluit cum a afectat-o în plan emoțional acea scenă cutremurătoare.

Acea secvență mă zguduie întotdeauna. Noi jucăm spectacolul ăsta de peste 4 ani și, la fiecare spectacol, la scena respectivă, e o încărcătură foarte mare pentru care îmi trebuie vreo jumătate de oră ca să mă scutur. Nu ai cum să faci la jumătate de măsură o scenă atât de puternică din punct de vedere emoțional”, dezvăluie actrița.

Drama prin care trece personajul Victoria poate fi povestea de viață a oricărei femei care e captivă într-o relație nefericită, lipsită de perspectivă.

Am vorbit cu femei și mi-au mărturisit că s-au regăsit foarte mult în genul acela de situație și în genul ei de furie și de frustrare. Atunci când am început să repetăm pentru spectacolul ăsta, lucrurile mi-au venit destul de ușor. Poate pentru că eu treceam printr-o perioadă, și știam exact la ce să apelez ca actriță. Dar știu că de fiecare dată mi-e greu să mă duc acolo, pentru că știu că-l rănesc foarte tare pe partenerul meu (personajul Liviu – n. red.), spunând lucrurile acelea pentru care și iau bătaie”.

Filmul Taximetriști a intrat în cinematografele de la noi la 20 ianuarie 2023. Până acum a generat încasări de peste 3,4 milioane de lei. Din distribuție mai fac parte Monica Bârlădeanu, Andi Vasluianu, Cosmin Nedelcu, Anamaria Guran, Ioana Bugarin, Adrian Ban și Anghel Damian.

Fotografii: @vichi_raileanu/YouTube

Vezi și VIDEO:

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni