Pentru deocorarea pereților ai la dispoziție multe variante foarte bune precum vopseaua lavabilă, tencuieli mai prețioase ori panouri de dimensiuni mari cu rol decorativ. Însă, tapetul va acoperi întotdeauna într-un manieră specială orice suprafață și va avea un farmec aparte
Caracteristicile unui tapet
Particularitățile unui astfel de produs s-au tot schimbat și perfecționat de-a lungul timpului, iar texturile sunt destul de diferite în funcție de trendurile actuale dictate de designerii de interior. În această perioadă sunt disponibile cu precădere materiale metalice și sintetice precum pielea ecologică, printuri florale foarte mari, peisaje din natură cu tablouri tropicale efervescente sau tiparele abstracte.
Amenajările în culori neutre sau complet albe sunt înlocuite din ce în ce mai des cu modele remarcabile de tapet clasic sau tapet 3d în nuanțe îndrăznețe. Ofertele companiilor de profil disponibile în centrele specializate sunt foarte generoase în ceea ce privește tipul de materiale, paleta de culori și tematicile specifice. Unele propun oferte personalizate sau imagini spectaculoase frumos încadrate cu rame decorative ce pot fi catalogate chiar la rangul de artă.
Toate aceste avantaje precum și dorința oamenilor de a se apropia mai mult de natură, culoare și frumusețe au crescut în ultimul timp popularitatea acestui material deosebit de versatil.
Cum îl integrezi în designul unei camere?
Nu orice model se potrivește și se combină perfect în orice tip de locație. Sunt imprimeuri ce nu funcționează bine în cazul spațiilor mici sau dacă sunt alăturate unei cromatici mai diverse. Acest lucru este valabil în special pentru formele geometrice ce au proprietatea de a modifica vizual diferit suprafața pe care aplicăm tapetul.
Este bine să știm de la început faptul că acesta este mai durabil decât o vopsea lavabilă, de exemplu. Deci va trebui să alegem un produs de care suntem siguri și să știm că nu ne vom răzgândi în privința sa după scurtă vreme. Scara modelului este poate cel mai esențial factor de care este recomandat să ții seama când amenajezi o încăpere cu acest material de finisare. Este nevoie de o continuitate și o asociere din punct de vedere stilistic cu obiectele din jur și celelalte spații ale locuinței. Nu ar trebui integrat unde există multe obiecte de artă ori în zone cu umiditate ridicată deoarece calitatea lui va fi afectată.
Care este procedura de aplicare?
Primul pas este să ne asigurăm că pereții sunt drepți, netezi, uscați și fără stricăciuni prin curățarea temeinică și repararea acestora în prealabil. Însă, o opțiune mai rapidă și simplă, dar la fel de eficientă, este folosirea unui tapet de căptușeală. El va crea un strat de protecție rezistent prin acoperirea fisurilor sau imperfecțiunile peretelui.
De fiecare dată când decidem să cumpărăm un tapet este bine să fim informați și asupra modalității în care va fi fixat pe perete. Producătorii oferă indicații clare în privința folosirii adezivului de tapet și a lipirii corecte a acestuia. Temperatura constantă a camerei și lipsa curenților de aer puternici sunt factori care odată respectați vor asigura o lucrare fără cusur.
Îndrăznește mai mult și lasă-ți imaginația să lucreze dacă vrei să integrezi tapetul în locuința ta pentru a renova un spațiu în care să te simți ca acasă și care să îți aducă buna dispoziție!